Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

2019/1 KPSS Tercihleri ve EKPSS atamaları ne zaman yapılacak? Memur Adaylarını İlgilendiren Haber!

Kamu kurumlarında memur olmak isteyen adayları yakından ilgilendiren haber. ÖSYM, 2019/1 KPSS tercihlerinin ne zaman alınacağına dair sınav takvimini güncelledi. Diğer yandan EKPSS atamaları ne zaman yapılacak? ÖSYM resmi internet sitesinde yer alan tercih takvimi haberimizde.

Abone ol
Abone ol 10 Haziran 2019 04:04

2019/1 KPSS Tercihleri  ve EKPSS atamaları ne zaman yapılacak? Memur Adaylarını İlgilendiren Haber!

Kamu kurumlarında memur olmak isteyen adayları yakından ilgilendiren haber. ÖSYM, 2019/1 KPSS tercihlerinin ne zaman alınacağına dair sınav takvimini güncelledi. Diğer yandan EKPSS atamaları ne zaman yapılacak? ÖSYM resmi internet sitesinde yer alan KPSS ve EKPSS tercih takvimi haberimizde. İşte tüm ayrıntılar

Kamu kurumlarında memur olmak isteyen adayları yakından ilgilendiren bir gelişme, ÖSYM resmi internet sitesinde yer aldı. Buna göre Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS 2019/1 tercihlerinin ne zaman alınacağı belli oldu.

KPSS TERCİHLERİ;

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin adaylara bilgilendirmek üzere açıkladığı takvimde Kpss ile merkezi yerleştirmelerin 9 ile 18 Temmuz tarihleri aralığında alınacağı belirlendi. 11 Mart tarihinde başlanan kamu kurum ve kuruluşlarından talep toplama işlemleri 24 Mayıs tarihine kadar devam etti. Ramazan bayramı öncesinde sona eren takvime göre Kurumlar DPB'ye atama için taleplerini iletti. ÖSYM Merkezi kılavuzu 9 Temmuz tarihinden önce açıklayacak.

2019 yılında yapılacak 2. tercih işlemleri ise 3 ile 12 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Kamu kurumlarının DPB’ye talep bildirme işlemleri 5 Ağustos tarihinde başlayacak ve 18 Ekim tarihine kadar devam edecek.

EKPSS ATAMALARI;

Diğer yandan, 2019 yılında merkezi memur personel atamalarında sayısı çok fazla olması beklenmiyor.  Kontenjan sayılarının 1500 civarında olması beklenirken, adaylar tarafından çokça merakla beklenen diğer konulardan bir tanesi de EKPSS tercihleri olmakta. Son olarak 29 Kasım 2018 tarihinde alınan tercihlerin ardından EKPSS tercihlerinin ne zaman yapılacağı ve tercih kılavuzu ÖSYM resmi internet sitesi üzerinden açıklanması bekleniyor. Başvuru koşulları kadro sayısı da kılavuzun duyurulmasının ardından belli olacak. Adaylar başvuruların ardından tercihlere göre kura ile belirlenecek. Gelişmeleriçin bizi takip edin


Yorumlar