Anasayfa /  Eğitim

2019 YÖKDİL Sınav Sonuçları Açıklandı mı? Sonuçlar ne Zaman ve Hangi Gün Açıklanacak?

Bu sene içerisinde Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı'nın ilki 10 Mart tarihinde yapıldı

Abone ol
Abone ol 25 Mart 2019 15:19

Tek oturumda halinde yapılan sınava katılım gösteren adaylar, YÖKDİL neticeleri için beklemeye koyuldu. Sınavın ardından sorular ve cevap anahtarın da yayımlanması, adayların YÖKDİL neticeleri için beklentilerini arttırdı.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bu sene ilki, toplamda ise 6. kez yapılan YÖKDİL neticelerin açıklanma tarihi hakkında kurum tarafından resmi bir açıklama paylaşılmadı. Geçtiğimiz dönemler göz önüne alındığında ise, YÖKDİL sınav sonuçlarının bu hafta içerisinde http://yokdil.yok.gov.tr/ üzerinden açıklanması bekleniyor.

YÖKDİL SINAV SORULARI VE CEVAPLARI YAYIMLANDI

YÖKDİL sınav soru ve cevapları kurum tarafından adayların erişimine açıldı. AÜ Aday İşlemleri sayfasında yayımlanan duyuru şu şekilde,

10 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilen YÖKDİL 2019 İlkbahar Dönemi Sınavı soruları ve cevap anahtarları adayların erişimine açılmıştır.

SINAV SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

DEĞERLENDİRME NASIL OLACAK?

Değerlendirme 100 (yüz) puan üzerinden, yalnızca doğru cevaplar dikkate alınarak yapılacak, yanlış cevaplar sınav sonucuna etki etmeyecektir Adayın birden fazla cevap verdiği sorular yanlış kabul edilecektir.

Sınavdan sonra yapılan analizlerde bir testteki sorulardan herhangi biri, biçimsel veya bilimsel bir nedenle "geçersiz" sayıldığı takdirde, sınava giren adayların ilgili soruyu doğru cevapladığı kabul edilecektir. Puan hesaplamasında [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) × 100] formülü kullanılacaktır.

YÖKDİL BARAJ PUANI KAÇ?

Sınav, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında; Almanca, Arapça, Fransızca ve İngilizce dillerinde yapıldı. İlgili mevzuat ile ilgili düzenlemelerimizde olduğu ve YDS sınavında uygulandığı gibi, doktora başvuru sürecinden en az 55, doçentlik başvuru sürecinde de en az 65 olması gerekecek.


Yorumlar