Anasayfa /  Eğitim

2019 YKS sonuçları ne zaman açıklanır?

Binlerce öğrenci geçtiğimiz günlerde üniversite sınavında ter döktü. Şimdi ise gözler ÖSYM'nin yapacağı açıklamada. ÖSYM sınav takviminde YKS sonuçları için tarih verdi. Peki 2019 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte merak edilen tarih...

Abone ol
Abone ol 25 Haziran 2019 15:48

Birçok gencin geleceğini yakından ilgilendiren üniversite sınav sonuçlarına kısa bir zaman kaldı. ÖSYM’nin takvimine göre, YKS sınav sonuçları 18 Temmuz 2019 Perşembe günü erişime açılacak. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, mobil uygulamalarından öğrenebilecekler. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmünde olacak. Ayrıca YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu yayınlandı ancak bu yayınlanan kılavuz ön bilgilendirme amacı taşıyor.

ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ NE ZAMAN?

YKS tercihleri 23-29 Temmuz 2019 tarihleri arasında alınacak. 2019-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, 20 Haziran-1 Temmuz 2019 tarihleri arasında ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden adayların erişimine açık olacak. Kılavuz, adaylara ve diğer ilgililere ön bilgi vermek amacıyla yayımlanıyor. Bu nedenle adayların, tercihlerini belirlemeden önce tercih süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden yeniden yayımlanacak 2019-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekiyor.


Yorumlar