Anasayfa /  Eğitim

2018 KPSS önlisans sonuçları açıklandı mı? KPSS sorgulama işlemleri

Yaklaşık 750 bin kişinin girdiği KPSS açıklandı mı? Tercih süresi ne zaman başlayacak? Detaylar haberimizde...

Abone ol
Abone ol 29 Kasım 2018 13:11

2018 önlisans KPSS açıklandı mı?

KPSS sonuçları ÖSYM sonuç sorgulama sayfasında yerini aldı. Önlisans sınavına katılan adaylar sınav sonuçlarını öğrenmek için kurumun erişime açtığı sorgulama adresine yöneldi. İşte Kamu Personeli Seçme Sınavı ile ilgili son bilgiler ve sorgulama yapmak isteyen adaylar için hazırlanmış olan o link…

2018 KPSS ÖNLİSANS TERCİH KILAVUZU NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

ÖSYM tarafından puanlar açıklandıktan sonra KPSS önlisans tercih kılavuzu, kurum tarafından belirlenen tarihler (resmi tarih açıklaması yapılmadı) arasında yayımlanacak. Tercih kılavuzu, ÖSYM’nin doküman sayfasında yayımlanıyor.

KPSSS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

YAKLAŞIK 750 BİN KİŞİ SINAVA GİRDİ

801 bin kişinin başvurularını gerçekleştirdiği KPSS Ön Lisans sınavına, 749 bin kişi katılım gösterdi. Katılım göstermeyen kişi sayısı ise 51 bin olarak açıklanırken, sınavı geçersiz sayılan kişiler ise 385 olarak açıklandı.

TERCİH SÜRECİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Devlet Personel Başkanlığı tarafından kamuda bulunan açık pozisyonlar için belirlenecek olan kadro bilgileri, 11 Aralık tarihinde kılavuza aktarılarak ÖSYM'ye teslim edilecek. Aldıkları puan ile kendilerine uygun gördükleri pozisyonları tercih edecek olan adaylar, bu işlemi 20 Aralık tarihine kadar gerçekleştirebilecek. Bu tercih dönemi, KPSS 2018/2 adı altında yapılacak.

15 DAKİKA KURALI BU SINAVDA DA UYGULANDI

KPSS sonuçları, ÖSYM sonuç sayfasında 29 Kasım 2018 tarihinde açıklanması beklenirken ÖSYM'den son dakika haberi geldi ve sınav sonuçlarının açıklandığı duyuruldu.  ÖSYM tarafından sınav 4 Kasım 2018 tarihinde saat 10:15'te yapıldı. 15 dakika kuralı, bu sınavda da uygulandı.  


Yorumlar