Anasayfa /  Eğitim

2017 PYBS (Bursluluk sınavı) sınavı ne zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) için meraklı bekleyiş sürüyor. MEB 2017 PYBS sınav tarihini açıkladı. 2017 PYBS (Bursluluk sınavı) sınavı ne zaman?

Abone ol
Abone ol 30 Mayıs 2017 12:53

Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) sınavı için binlerce öğrenci merak içinde bekliyordu. MEB PYBS sınav tarihini adaylara duyurdu. 2017 Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) bu sene 10 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek.

2017 PYBS SINAVI NE ZAMAN?

MEB tarafından düzenlenen Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) sınavı MEB çalışma takvimine göre 5, 6, 7, 9, 10 ve 11. sınıflara yönelik olarak 10 Haziran 2017 tarihinde yapılacak. PYBS sınav tarihi ise 14:00 olarak duyuruldu.  

Yapılacak olan PYBS için sınava girilecek olan merkezler, gerekli görülen ilçe merkezlerinde yapılan başvuru sayısına göre açılacak. Yurt dışında ise en az 10 öğrencinin katılım sağlaması şartıyla Lefkoşa, Riyad, Medine, Cidde, Tebük, Kuveyt, Aşkabat, Taşkent, Bakü ve Bişkek'te uygulanacak.

PYBS SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS)  sınav giriş belgeleri e-okul sistemi üzerinden alınabiliyor.  Sınav giriş belgesi, e-Okul sisteminden okul müdürlükleri tarafından çıkarılacak ve mühürlenip imzalandıktan sonra sınava katılım sağlayacak olan öğrencilere teslim edilecek.


Etiketler Bursluluk sınavı
Yorumlar