Anasayfa /  Ekonomi

2002'den beri ilk kez Dolar ve Euro eşitlendi!

Euro/dolar paritesi 2002 yılından bu yana en düşük seviyesini gördü. 20 yıl sonra ilk kez 1 Euro 1 dolara eşitlendi. 2002 yılından bu yana ilk kez Euro ve Dolar eşitlendi. Kurban Bayramı tatili nedeniyle Türkiye piyasası kapalı olsa da Doların Euro karşısındaki hareketi Türk Lirası'na da yansıdı.

Abone ol
Abone ol Editör Mehmet Durna 12 Temmuz 2022 10:30

2002 yılından beri ilk kez Euro/Dolar paritesi en düşük seviyeye gerdiledi. 20 yıl sonra ilk kez 1 Euro 1 Dolara eşitlendi. Dolar, tüm önemli para birimlerinde olduğu gibi euroya karşı da güçlendi. Euro ve dolar 20 yıl sonra eşitlendi. Euro’nun dolar karşısındaki günlük değer kaybı ise yüzde 1.3 oldu.

İngiltere'de yaşanan siyasi çalkantının etkisiyle sterlinin de dolar karşısında değer kaybı hızlandı. Sterlin de dolar karşısında yüzde 1 kayıp yaşadı. Doların güçlenmesinde haftanın ilk işlem gününde risk iştahında görülen bozulma rol oynadı. Çin'de yeniden Kovid-19 vakalarının artması ve salgın önlemlerinin gündeme gelmesi risk algısını olumsuz etkilerken, Avrupa hisseleri ve ABD vadelileri de geriledi.

Ekonomi piyasalarında doların bu kadar güçlenmesi manşetlerde ilk sıraya yerleşti. Ekonomi piyasasının aktörlerinin gözü ise ABD enflasyonunda. Bloomberg anketine katılan ekonomistler ABD'de enflasyonun yüzde 9 seviyesine yaklaşarak 40 yıllık zirveyi yenilemesini öngörüyor.

 Saat 10.05 itibariyle 1 dolar, 1 euro oldu. Dün paritenin gördüğü en düşük seviye 1.0055 olmuştu. Bu seviyede euro’nun dolar karşısındaki günlük değer kaybı yüzde 1.3 oldu.

Yorumlar