Anasayfa /  Foto Galeri

20 yıl içinde hayatımıza girecekler nelerdir ?

21'inci yüzyılın ilk 20 yılını geride bıraktık. Bu süreçte hayatımıza pek çok yeni teknoloji dahil oldu. Peki önümüzdeki 20 yılda ne gibi değişikliklere şahit olacağız? İşte KPMG'ye göre 20 yıl içinde teknoloji, ekonomi ve sağlık alanlarında hayatımıza girecek 20 yenilik

20 yıl içinde hayatımıza girecekler nelerdir ? - Sayfa 1

Geçtiğimiz aylarda Google mevcut en hızlı süper bilgisayarların 10 bin yılda yapacağı işlemleri 200 saniyede bitiren ve kuantum üstünlüğüne sahip bilgisayar yaptıklarını duyurmuştu.

Kuantum bilgisayarların hayatımıza girmesi pek çok sektörü derinden etkileyecek. Örneğin bir deney yapmaktansa ilacın kendisini bu cihazlar ile tasarlayabileceğiz ve bunun araştırmalara çok büyük bir etkisi olacak.

20 yıl içinde hayatımıza girecekler nelerdir ? - Sayfa 2

Önümüzdeki 20 yıl içinde sürücüsüz otomobiller hayatlarımızın değişmez bir parçası olacak. Aynı rapora göre, pek çok kişi otomobil satın almaktansa tercihini elektrikli scooter ve bisikletlerden yana kullanacak

20 yıl içinde hayatımıza girecekler nelerdir ? - Sayfa 3

2040 yılına geldiğimizde sağlık hizmetlerine yaklaşımımız reaktif olmaktan önleyici olana doğru kaymış olacak.

Sensörler ile anlık olarak vücudumuz gözlemlenecek ve kimi durumlarda bir hastalık daha ortaya çıkmadan saptanıp ona karşı önlem alınacak.

20 yıl içinde hayatımıza girecekler nelerdir ? - Sayfa 4

Ay'dan sonra insanoğlunun yeni hedefi Mars, Mars için pek çok uzay ajansı ve özel uzay şirketi projeler geliştiriyor. Önümüzdeki 20 yıl içinde ilk insanın Kızıl Gezegen'e ayak basmasına kesin gözüyle bakılıyor.