Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

20 bin öğretmen alımı adayları ne zaman göreve başlayacak?

Milli Eğitim Bakanlığı Şubat öğretmen atamalarında alınan 20 bin öğretmen alımı adayları ne zaman göreve başlayacak? Haziran atamaları ne zaman yapılacak. MEB Bakanı Selçuk'tan yeni açıklama!

Abone ol
Abone ol 29 Nisan 2020 23:48

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk CNN Türk ekranlarında Ahmet Hakan’ın konuğu oldu. Tarafsız Bölge programında bazı açıklamalar geldi Bunlardan bir tanesi okulların ne zaman açılacağı oldu.

Herşey yolunda giderse 1 Haziran 2020 tarihinde okulları açmak için hazır olduklarını ifade etti. Diğer yandan, Biz bir günlükte olsa okulların açılmasından yanayız değerlendirilmesi geldi. 1 Haziran’da okulların açılması durumunda 19 günlük bir eğitim dönemi sürecek.

LGS sınavı ne zaman yapılacak!
8. sınıf öğrencilerini ilgilendiren gelişmeye göre; LGS sınavlarının yapılması ile ilgili sürecin değerlendirildiği ifade edildi. Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ile birlikte öğrencilerin sınava katılması ile ilgili senaryoları oluşturdukları ifade edildi. Dağıtım, lojistik, sınav kitapçıklarının hazırlanmadı dağıtılması öğrencilerin sınava katılması güvenliği tüm bu sürecin planlandığı açıklandı.

20 BİN ÖĞRETMEN ALIMI AÇIKLAMASI;

Gazeteci Ahmet Hakan 18 mart tarihinde 20 bin öğretmen ataması yapılan ve kararname bekleyen öğretmen adaylarının bir an önce göreve başlamak istediklerini aktardı. Bakan Selçuk şuanda okulların olmadığını ve okullar açılır açılmaz işlemlerinin yapılacağını aktardı. Bilindiği gibi Haziran atamasında da 20 bin ek öğretmen ataması daha yapılacak. Atama planı MEB Personel Genel Müdürlüğü tarafından açıklandı. Buna göre 1 ile 12 Haziran tarihlerinde ön başvuru alınacak.

Yorumlar