Anasayfa /  Foto Galeri

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü - Otizm nedir? Otizm belirtileri nelerdir?

Birleşmiş Milletler tarafından 2 Nisan, otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak için Otizm Farkındalık Günü olarak ilan edildi. Peki otizm nedir? Otizm belirtileri nelerdir?

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü - Otizm nedir? Otizm belirtileri nelerdir? - Sayfa 1

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de çeşitli derneklerin ve kuruluşların desteğiyle idrak ediliyor. 

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü - Otizm nedir? Otizm belirtileri nelerdir? - Sayfa 2

Otizm, günümüzde rastlanan en yaygın nörolojik bozukluktur. Otizm bir ruh hastalığı olmamakla beraber belirtileri ruh hastalıklarını çağrıştırabilir. İşte detaylar…

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü - Otizm nedir? Otizm belirtileri nelerdir? - Sayfa 3

OTİZM NEDİR?

Otizm spektrum bozukluğu, doğuştan gelen ya da yaşamın ilk yıllarında ortaya çıkan, diğerleriyle iletişim kurmayı zorlaştıran ve engelleyen, karmaşık bir nöro-gelişimsel bozukluk olarak tarif edilir.

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü - Otizm nedir? Otizm belirtileri nelerdir? - Sayfa 4

OTİZM SPEKTRUM BOZUKLUĞU BELİRTİLERİ

Otizm en erken 8 aylıkken bulgu verir. 18 aylıkken testlerle tarama yapıldığında sonuç alınır. Güvenilir bir klinik tanı için 3 yaşı bitirmesi beklenmelidir. Göz teması, seslenildiğinde dönüp bakması ve işaret etmesi normal gelişim açısından önemlidir. Belirtileri otizmle karışan hastalıklar vardır. Özellikle dil sorunlarının bazı formları örtüşür.