Anasayfa /  Foto Galeri

2. el araç fiyatları ne olacak? Uzmanından açıklama geldi!

Kademeli normalleşme sürecine girilmesiyle birlikte ikinci el otomobil satışları artmaya başladı. Peki önümüzdeki süreçte 2. el araç fiyatları ne olacak? Sektörün içinden isim merak edilenlere yanıt verdi...

2. el araç fiyatları ne olacak? Uzmanından açıklama geldi! - Sayfa 1

Hürriyet'ten Burak Taşcı'nın haberine göre, sıfır otomobil fiyatlarındaki artış grafiği ikinci ele de yansıdı. Tam kapanma sürecinde sokağa çıkma kısıtlamalarından dolayı sıfır otomobillerde olduğu gibi ikinci el otomobillerde de alım-satımlar durmuştu. 17 günlük süreçte ikinci el otomobil galerileri kapılarına kilit vururken ellerindeki araçları satmak için telefonla destek vermeye devam etmişlerdi.

2. el araç fiyatları ne olacak? Uzmanından açıklama geldi! - Sayfa 2

Fiyatlardaki hareketlilik devam ediyor

Sıfır otomobil fiyatlarındaki yükselişle birlikte ikinci el otomobil piyasasında da hareketlilik devam ediyor. Döviz kurlarındaki volatilite nedeniyle distribütörler fiyatları yukarı çekerken ikinci el otomobillerde de yaz aylarının gelmesi, koronavirüs pandemisi nedeniyle izole seyahat etmek isteyenlerin sayısının artması bekleniyor.

2. el araç fiyatları ne olacak? Uzmanından açıklama geldi! - Sayfa 3

Sıfır otomobil sınırlı sayıda geliyor

Tüm dünyayı etkisi altına alan çip sorunu nedeniyle sıfır otomobil üretimleri durma noktasına geldi. Bazı markalar fabrikalarını kapatırken bazıları da sınırlı sayıda üretim yapıp bayilerine gönderiyor. Çip tedariği sorununun devam etmesi halinde fiyatlarda yükseliş beklentisi de oluştu.

2. el araç fiyatları ne olacak? Uzmanından açıklama geldi! - Sayfa 4

Noterler açıktı ama ekspertizler kapalıydı

İstanbul Bağcılar'da galeri sahibi olan Cumhur Halıcı, tam kapanmada noterlerin hizmet verdiğini ancak galericilerin ekspertiz raporu alamaması nedeniyle araç satışı yapamadığını söyledi. Halıcı "Tam kapanma sürecinde oto galeri sitemizde birkaç dükkan açıktı. Bir çok galeri sahibi dükkanını açmadı. Tam kapanmadan önce de durgunluk vardı. Tam kapanma olmadan satışların hızlanacağını düşündük ama gerçeğe dönüşmedi. Tam kapanma sürecinde telefonlarımız hiç çalmadı" dedi.