Anasayfa /  Foto Galeri

2. el araç alıcaklar dikkat! Nelere dikkat edilmeli?

İkinci al araç alırken birçok sorun yaşanmaktadır. Aracın kilometresi ile oynanma, hasarlı aracı sıfır diye satılması, aracın hasar kaydının olmamasına rağmen birçok tamir görmüş olması gibi sebepler bunlardan bazıları... İşte ikinci el araç alırken dikkat edilmesi gerekenler...

2. el araç alıcaklar dikkat! Nelere dikkat edilmeli? - Sayfa 1

Pandeminin etkileri nedeniyle hâlâ sıfır araç bulmakta sıkıntı yaşayan tüketiciler mecburen ikinci el araçlara yöneliyorlar. İkinci el araçlara sıfır araçlardan daha yüksek fiyatlar istenirken, “hasarlı” hatta “pert kaydı” olan araçlar, kötü niyetli kişiler tarafından “sıfır” ya da “hasarsız” diye satılabiliyor.

2. el araç alıcaklar dikkat! Nelere dikkat edilmeli? - Sayfa 2

İkinci el araçların kilometresi ile oynanıyor. Tüketicinin kandırıldığı çoğu zaman serviste ya da araç muayenesinde ortaya çıkıyor. Bu sorunlarla karşılaşmamak için, ikinci el araç satın alırken tüketiciler nelere dikkat etmeli? Kandırılıp zarara uğratılan mağdur tüketiciler ne yapmalı? Önce iki örnek okur sorusu:

2. el araç alıcaklar dikkat! Nelere dikkat edilmeli? - Sayfa 3

ARACIN PERT KAYDI VAR

Z.F.: Bir hafta önce iki hafif hasarı olduğu belirtilen bir araç aldım. Bir hafta sonra servise gittim. Arabanın pert kaydı olduğunu söylediler. Airbag patlaması ve ön kaput değişimi varmış. Satan kişi bana söylemedi. Bilmeden aldım. Arabayı iade etmek istiyorum. Hukuki olarak mümkün mü?

2. el araç alıcaklar dikkat! Nelere dikkat edilmeli? - Sayfa 4

KİLOMETRESİYLE OYNANMIŞ

E.E.: Üç ay önce galeriden araba aldık. Muayenede bir anormallik olduğu ortaya çıktı. İki yıl önce yüksek olan kilometre iki yıl sonra düşük görünüyor. Araç muayeneden geçmedi. Satan galerici, “Geri getirin alayım” diyor. Ne yapmalıyız?