Anasayfa /  Foto Galeri

16 Nisan Diyanet Cuma Hutbesi'nin konusu ne?

Cuma Hutbesi yayınlandı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 16 Nisan 2021 Cuma Hutbesi'nin konusu "Şifa Ayı Ramazan" oldu. Cuma namazını eda edecek müslüman vatandaşlar camilerde hutbeyi dinleyecek. İşte Diyanet 16 Nisan Cuma Hutbesi...

16 Nisan Diyanet Cuma Hutbesi'nin konusu ne? - Sayfa 1

Cuma hutbesi, her hafta olduğu gibi bu hafta da Perşembe akşamı yayınlandı. Cuma hutbesi, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanarak resmi sitesi üzerinden açıklanıyor. 16 Nisan 2021 tarihli Cuma Hutbesi'nin konusu "Şifa Ayı Ramazan" oldu. İşte Cuma Hutbesi..

16 Nisan Diyanet Cuma Hutbesi'nin konusu ne? - Sayfa 2

CUMA HUTBESİ'NİN KONUSU: "Şifa Ayı Ramazan"

Muhterem Müslümanlar!

Sahurla berekete, oruçla sıhhate, Kur’an’la şifaya, teravihle huzura, zekâtla kardeşlerimize, itikâfla özümüze eriştiğimiz bir Ramazan ayına daha kavuştuk elhamdülillah.

16 Nisan Diyanet Cuma Hutbesi'nin konusu ne? - Sayfa 3

Aziz Müminler!

Ramazan, sabır ve irademizle bizi takvaya eriştiren oruç ayıdır. Oruç, Rabbimizin bize bağışladığı kutlu bir nimet ve emanettir. Her yıl bize gelen bir medeniyet, bir diriliş mucizesidir. Vücudumuz, duygularımız, beynimiz ve kalbimiz oruçla yenilenir.

16 Nisan Diyanet Cuma Hutbesi'nin konusu ne? - Sayfa 4

Bedenimiz oruçla sıhhat bulur. Kişiliğimiz oruçla mayalanır. Nefsimiz oruçla terbiye olur. Ruhumuz oruçla temizlenir. Nitekim Resûl-i Ekrem (s.a.s) bir hadisinde şöyle buyurur: “Kim inanarak ve karşılığını yalnızca Allah’tan umarak Ramazan orucunu tutarsa geçmiş günahları bağışlanır.”