Anasayfa /  Foto Galeri

16 Ekim Dünya Gıda Günü bugün kutlanıyor! Dünya Gıda Günü’nün amacı, önemi nedir? 2020 teması nedir?

16 Ekim Birlemiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün kuruluş tarihi olan bugünde Dünya Gıda Günü kutlanıyor. Dünya Gıda Günü nedir? Amacı nedir? Teması nedir? soruları arama motorlarında sıkça araştırılmaya başlandı. Dünya Gıda Günü nedir, önemi nedir, neden ve nasıl kutlanır gibi soruların yanıtlarına haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz. İşte tüm bilgiler...

16 Ekim Dünya Gıda Günü bugün kutlanıyor! Dünya Gıda Günü’nün amacı, önemi nedir? 2020 teması nedir? - Sayfa 1

DÜNYA GIDA GÜNÜ NEDİR?

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün kuruluş tarihi olan 16 Ekim, Dünya Gıda Günü olarak kutlanmaya devam ediyor. Her yıl FAO tarafından belirlenen bir tema çerçevesinde yapılan Dünya Gıda Günü etkinliklerinde, gıda üretimi, tüketimi ve gıda güvencesine ilişkin konular gündeme getiriliyor. Açlık ve açlıkla mücadeleye dikkat çekmek için çalışmalar yapan kurum bu konuda önemli adımlar atıyor. Dünya Gıda Günü'nde; dünyadaki açlık problemlerinin belirlenmesi ve çözüm yollarının gösterilmesi, ülkeler arasındaki gıda üretimi birlikteliğinin sağlanması, gıdaların üretimi- tüketimi ve satış noktalarındaki hijyen ve sanitasyon etkinliğinin sağlanması ile yeterli ve dengeli beslenmenin öneminin belirtilmesi amaçlanıyor.

16 Ekim Dünya Gıda Günü bugün kutlanıyor! Dünya Gıda Günü’nün amacı, önemi nedir? 2020 teması nedir? - Sayfa 2

DÜNYA GIDA GÜNÜ NEDEN DÜZENLENİYOR?

Dünya Gıda Günü kapsamında her yıl açlık, açlıkla mücadele, yetersiz beslenme, kaynakların paylaşımı gündeme getiriliyor. İnsanoğlunun hayatını sürdürebilmesi için zaruri ihtiyaçlarından olan gıda için tarımsal üretimin önemine dikkat çekiliyor.

Düzenlenen etkinlikler kapsamında, dünyadaki açlık problemlerine işaret edilerek, adaletsiz gıda paylaşımı, ülkeler ve gıda üretimi – tüketimi, yeterli ve dengeli beslenmenin önemi konuşuluyor.

16 Ekim Dünya Gıda Günü bugün kutlanıyor! Dünya Gıda Günü’nün amacı, önemi nedir? 2020 teması nedir? - Sayfa 3

DÜNYA GIDA GÜNÜNÜN AMACI NEDİR?

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün kuruluş tarihi olan 16 Ekim, Dünya Gıda Günü olarak kutlanmaktadır. Her yıl FAO tarafından belirlenen bir tema çerçevesinde yapılan Dünya Gıda Günü etkinliklerinde, gıda üretimi, tüketimi ve gıda güvencesine ilişkin konular gündeme taşınarak küresel anlamda büyük önem arz eden açlık ve açlıkla mücadeleye dikkat çekilmeye çalışılmaktadır. Dünya Gıda Günü'nde; dünyadaki açlık problemlerinin belirlenmesi ve çözüm yollarının gösterilmesi, ülkeler arasındaki gıda üretimi birlikteliğinin sağlanması, gıdaların üretimi- tüketimi ve satış noktalarındaki hijyen ve sanitasyon etkinliğinin sağlanması ile yeterli ve dengeli beslenmenin öneminin belirtilmesi amaçlanmaktadır.

1945'te kurulan Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) doğum günü de sayılan gün kapsamında, dünya genelinde açlık ve yoksulluk temaları için farkındalık yaratmak, herkesin gıda güvenliğine ve besleyici gıdalara ulaşmasına katkı sunmak amacıyla yıl boyunca FAO üyesi ülkelerde çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.

16 Ekim Dünya Gıda Günü bugün kutlanıyor! Dünya Gıda Günü’nün amacı, önemi nedir? 2020 teması nedir? - Sayfa 4

16 EKİM DÜNYA GIDA GÜNÜ'NÜN BU YILKİ TEMASI NEDİR?

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü bünyesinde 1945 yılından bu yana düzenlenen 16 Ekim Dünya Gıda Günü'nün bu yılki teması ise "Sağlıklı Beslenme" oldu.