Anasayfa /  Foto Galeri

“15 Temmuz, Türk Milleti’nin yeniden dirilişinin ve şahlanışının adıdır”

“15 Temmuz, Türk Milleti’nin yeniden dirilişinin ve şahlanışının adıdır” - Sayfa 1

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada “15 Temmuz, millî iradenin vesayete, cesaretin ihanete, milletin hainlere galebe çaldığı, insanlık tarihine altın harflerle yazılmış büyük bir demokrasi mücadelesinin adıdır. Bu mücadelenin ve zaferin sahibi 81 milyonun tamamıdır. 15 Temmuz, tüm Türkiye’nin, milletimizin tüm fertlerinin zaferidir” dedi.

“15 Temmuz, Türk Milleti’nin yeniden dirilişinin ve şahlanışının adıdır” - Sayfa 2

Eşi Emine Erdoğan ile birlikte 15 Temmuz Şehitler Anıtı’nı ziyaret ederek, şehitler için yapılan duaya eşlik eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü münasebetiyle 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde halka hitap etti.

“15 Temmuz, Türk Milleti’nin yeniden dirilişinin ve şahlanışının adıdır” - Sayfa 3

“BEDEL ÖDEMEDEN HİÇBİR BAŞARI ELDE EDİLMEZ” Konuşmasında, “Bugün hem derin bir kederi hem de büyük bir gururu aynı anda yüreğimizde hissediyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bir taraftan 251 vatandaşımızı bir gecede kaybetmenin hüznünü tekrar yaşarken, diğer taraftan da dünyada eşine az rastlanır bir direnişe imza atmanın gururunu yaşıyoruz. Bir yandan daha ömrünün baharındaki 16-17 yaşındaki gencecik fidanları toprağa vermenin acısını yeniden duyarken, aynı zamanda da vatanımızı kurtarmanın onurunu hissediyoruz. Şüphesiz hiçbir zafer, altın tepside sunulmaz. Fetih sancağı, kolayca burca dikilmez. Bedel ödemeden hiçbir başarı elde edilmez. Tarihimiz boyunca kazandığımız her zaferin gerisinde fedakârlık vardır, azim, dirayet ve cesaret vardır” açıklamasında bulundu.

“15 Temmuz, Türk Milleti’nin yeniden dirilişinin ve şahlanışının adıdır” - Sayfa 4

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “15 Temmuz zaferimiz büyük bir fedakârlığın eseridir. Bu zafer, milletimizin direnişi yanında o gece tanklara, uçaklara meydan okuyan şehit ve gazilerimizin cesaretinin sonucudur. Silah ve bomba seslerinin gecenin karanlığını deldiği o gece Türk Milleti, cesareti, dirayeti ve mücadelesiyle bu topraklarda Çanakkale ruhunun, Kuvayı Milliye şuurunun hâlen diri olduğunu göstermiştir. FETÖ’nün ölüm kusan silahları karşısında milletimiz canından, kimi zaman canından daha çok değer verdiği evlatlarından vazgeçmiş; ancak vatanına namahrem elinin değmesine müsaade etmemiştir.