Anasayfa /  Foto Galeri

13 Şubat Meteoroloji'den 14 il için yoğun ve kuvvetli kar yağışı uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yurt geneline ilişkin son dakika hava durumu ve kar yağışı uyarıları yapıldı. Şubat ayının ortalarına gelinirken, İç Anadolu ve Doğu Anadolu başta olmak üzere kar yağışı etkisini arttırdı. Öyle ki, yurdun büyük bir bölümü adeta beyaz örtü kaplanırken kar tatili haberleri de peş peşe geliyor. Meteoroloji ayrıca, kar kalınlığının kimi illerimizde 20 cm ve üzerine ulaşabileceğini duyurdu. İşte 13 Şubat il il hava durumu uyarıları....

13 Şubat Meteoroloji'den 14 il için yoğun ve kuvvetli kar yağışı uyarısı - Sayfa 1

Bugün hava durumu nasıl olacak? Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz (Sinop ve Samsun dışında), Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri ile Aydın, Muğla, Denizli, Afyonkarahisar çevreleri ve Kütahya'nın doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

13 Şubat Meteoroloji'den 14 il için yoğun ve kuvvetli kar yağışı uyarısı - Sayfa 2

KAR ERİMELERİNE DİKKAT! Doğu Karadeniz Bölgesinin 500 metre altında yüksekliğe sahip yerlerinde kar erimeleri beklenmektedir. Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'in yüksek kesimlerinde kar yağışlarının, kıyı kesimlerde yağmur ve kar erimelerinin oluşturabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinin dik eğime sahip ve yüksek kar örtüsü olan yerlerinde çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

YOĞUN VE KUVVETLİ KAR YAĞIŞLARI UYARISI : Kar yağışlarının; Güneydoğu Anadolu Bölge geneli ile Niğde, Nevşehir, Aksaray, Kayseri, Malatya ve Elazığ çevrelerinde kuvvetli kar (10-20 cm. kar), Van, Hakkari ve Şırnak'ta yoğun kar şeklinde (20 cm. üzeri) olacağı tahmin edildiğinden, buzlanma, don olayı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklar ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda çığ düşme riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

13 Şubat Meteoroloji'den 14 il için yoğun ve kuvvetli kar yağışı uyarısı - Sayfa 3

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

EDİRNE °C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu

İSTANBUL °C, 11°C
Parçalı ve çok bulutlu

KIRKLARELİ °C, 11°C
Parçalı bulutlu

KOCAELİ °C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu

13 Şubat Meteoroloji'den 14 il için yoğun ve kuvvetli kar yağışı uyarısı - Sayfa 4

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Perşembe) sabah saatlerinde Aydın, Muğla ve Denizli'nin hafif yağmur ve sağanak yağışlı, Kütahya'nın doğusu ile Afyonkarahisar çevrelerinin ise karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DENİZLİ °C, 15°C
Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Perşembe) sabah saatlerinde hafif yağmur ve sağanak yağışlı

İZMİR °C, 17°C
Parçalı bulutlu

KÜTAHYA °C, 7°C
Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Perşembe) sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı

MUĞLA °C, 16°C
Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Perşembe) sabah saatlerinde hafif yağmur ve sağanak yağışlı