Anasayfa /  Milli piyango

11 milyon yılbaşı bileti satıldı

Yılbaşı özel çekilişiyle bu yıl toplamda 436 milyon lira dağıtacak Milli Piyango İdaresi (MPİ), 11 milyon bilet sattığını duyurdu.

Abone ol
Abone ol 03 Aralık 2019 18:23

Her sene yılbaşında milyonlarca kişinin büyük bir umutla satın aldığı Milli Piyango biletlerinin, bu sene büyük bir çoğunluğu satıldı.

Milli Piyango İdaresi (MPİ) Genel Müdürü Bekir Yunus Uçar, yaptığı açıklamada, yılbaşı özel çekilişi biletlerinin geçen cuma günü 10 binden fazla gezici bayi aracılığıyla satışa sunulduğunu hatırlattı.

Çeyrek, yarım ve tam biletlerle bu yıl toplamda 436 milyon lira ikramiye dağıtacaklarını dile getiren Uçar, büyük ikramiyenin 80 milyon lira olarak belirlendiğini anımsattı.

11 MİLYON BİLET SATILDI
Basılan ve şu ana kadar satılan bilet sayısı hakkında da bilgi veren Uçar, "Bu yıl, 37 milyonun üzerinde bilet basıldı. Biletlerin, bugün itibarıyla 11 milyonu satılmış durumda. Sipariş bazında ise yüzde 120 oranında talep var. Şu anda idaremizde bilet kalmadı." diye konuştu.

"GEÇEN YILIN TALİHLİSİNİ 27 GÜN BEKLEYECEĞİZ"
Uçar, geçen yıl gerçekleştirilen yılbaşı özel çekilişinde 70 milyon liralık büyük ikramiyeyi kazanan talihlinin henüz ortaya çıkmamasını da anımsatarak, "Tam bilete isabet etmiş büyük ikramiyenin sahibini hala bekliyoruz ve 27 gün boyunca da bekliyor olacağız. Son ana kadar kuruluş amacımız olan, talihlilere ikramiyelerine ödeme noktasındaki faaliyetimiz devam edecek." dedi.

Biletin talihlisi oldukları iddiasıyla kendilerine 118 resmi başvuru ulaştığını anlatan Uçar; mektup, mail ve telefon yoluyla iletişim kuran kişilerin de yer aldığını söyledi.

Yorumlar