Anasayfa /  Foto Galeri

11 Eylül ikiz kuleler saldırısı kurgu muydu? 11 Eylül'de ne oldu?

11 Eylül 2001'de ABD'de yaşanan tarihi olayların üzerinden 20 yıl geçti. ABD iki gökdelenin yıkıldığı olayı terör saldırısı olarak nitelendirse de, bazı kesimlerde saldırıların küresel bir operasyon olduğu inancı etkisini hiç kaybetmedi. Peki 11 Eylül ikiz kuleler saldırısı kurgu muydu? 11 Eylül'de ne oldu?

11 Eylül ikiz kuleler saldırısı kurgu muydu? 11 Eylül'de ne oldu? - Sayfa 1

11 Eylül günü, Amerika Birleşik Devletleri'nde iç sefer gerçekleştiren dört yolcu uçağı, el-Kaide üyesi 19 kişi tarafından kaçırıldı.

11 Eylül ikiz kuleler saldırısı kurgu muydu? 11 Eylül'de ne oldu? - Sayfa 2

American Airlines'ın 11 sefer sayılı uçuşu ile United Airlines'ın 175 sefer sayılı uçuşu, New York'ta bulunan Dünya Ticaret Merkezi'nin sırasıyla kuzey ve güney kulelerine çarptı.

11 Eylül ikiz kuleler saldırısı kurgu muydu? 11 Eylül'de ne oldu? - Sayfa 3

İki saat içinde 110 katlı her iki bina da çökerken, 7 Dünya Ticaret Merkezi'nin de arasında bulunduğu çevresindeki bazı yapılar yıkıldı ve bazıları hasar gördü. ABD 11 Eylül'ü El-Kaide terör örgütü ile ilişkilendirirken, bazı kesimler bunun bir kurgu olduğunu iddia ediyor.

11 Eylül ikiz kuleler saldırısı kurgu muydu? 11 Eylül'de ne oldu? - Sayfa 4

Peki, 11 Eylül olayları bir kurgu muydu? Türk Her Yerde Platformu Başkanı Mustafa Tanyeri çarpıcı açıklamalarda bulundu.