Anasayfa /  Güncel

11 Aralık okullar tatil olacak mı? Gözler Antalya Valiliğinde

Antalya’da okulların tatil olup olmayacağı merak ediliyor. Yarın Antalya’da okullar tatil olacak mı? Vatandaşlar hava durumu uyarılarının ardından valilik tarafından yapılan açıklamaları araştırmaya başladılar. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Antalya merkez, Serik, Kemer, Kumluca ve Finike ilçeleri için "aşırı yağış" uyarısı yaptı. İşte detaylar…

Abone ol
Abone ol 10 Aralık 2019 22:35

11 Aralık’ta Antalya’da okulların tatil olup olmadığı araştırılıyor. Yarın okullar tatil mi? Meteorolojiden yapılan açıklamada, Antalya'da bugün başlayan sağanağın yarın sabah saatlerinden itibaren Antalya merkez, Serik, Kemer, Kumluca ve Finike çevrelerinde şiddetleneceği, Perşembe günü öğle saatlerine kadar metrekareye 100-250 kilogram civarında yağış bırakacağının tahmin edildiği bildirildi. Henüz okulların tatil olduğu ile ilgili bir açıklama yapılmadı. Güncel açıklamaları haberimiz içerisinden takip edebilirsiniz.

ANTALYA’DA OKULLAR TATİL Mİ?

Antalya’da okulların tatil olup olmadığı ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Güncel açıklamaları haberimiz içerisinden takip edebilirsiniz.

ANTALYA HAVA DURUMU

Antalya’da havanın 17 derece, parçalı ve çok bulutlu, sağanak yağışlı olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Antalya merkez, Serik, Kemer, Kumluca ve Finike ilçeleri için "aşırı yağış" uyarısında bulundu.

Meteorolojiden yapılan açıklamada, Antalya'da bugün başlayan sağanağın yarın sabah saatlerinden itibaren Antalya merkez, Serik, Kemer, Kumluca ve Finike çevrelerinde şiddetleneceği, Perşembe günü öğle saatlerine kadar metrekareye 100-250 kilogram civarında yağış bırakacağının tahmin edildiği belirtildi.

KIRMIZI KODLU İLK UYARI

Bu uyarı, kuvvetli meteorolojik hadiselerde vatandaşları uyarmak amacıyla başlatılan "renk kodu sistemi" kapsamındaki ilk kırmızı kodlu uyarı olma özelliğini taşıyor.

KIRMIZI RENK KODU NE ANLAMA GELİYOR?

Hava durumunun çok tehlikeli olduğu durumu ifade eden kırmızı renk kodu, son derece kuvvetli bir meteorolojik hadisenin tahmin edildiği anlamına geliyor.

Büyük hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Bu hadiseler çoğu durumda geniş bir alan üzerinde hayatı tehdit eder. Güncel meteorolojik koşullar ve tahminlerin sıklıkla takip edilmesi gerekiyor.

 

 

Yorumlar