Anasayfa /  Foto Galeri

100 yıl önce bugün Sakarya Meydan Muharebesi! İşte En Uzun Meydan Savaşının Hikayesi

Kurtuluş Savaşı'nın dönüm noktası olarak kabul edilen Sakarya Meydan Muharebesi'nin 100. yıldönümü kutlanıyor. Peki Sakarya Meydan Muharebesi nerede yapıldı, kaç gün sürdü, sonuçları ne oldu? İşte En Uzun Meydan Savaşının Hikayesi

100 yıl önce bugün Sakarya Meydan Muharebesi! İşte En Uzun Meydan Savaşının Hikayesi - Sayfa 1

Kurtuluş Savaşı'nın dönüm noktası olarak kabul edilen Sakarya Meydan Muharebesi'nin 100. yıldönümü kutlanıyor.

100 yıl önce bugün Sakarya Meydan Muharebesi! İşte En Uzun Meydan Savaşının Hikayesi - Sayfa 2

Sakarya Meydan Muharebesi'nin, ülkemizin bağımsızlık mücadelesindeki en önemli olaylardan biri olması nedeniyle Türk tarihi açısından ayrı bir önemi bulunuyor.

22 gün 22 gece tarihi bir mücadelenin kalbi olan bu muhaberenin 100. yıldönümünde, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları bir kez daha rahmetle ve saygıyla anılıyor.

Peki Sakarya Meydan Muharebesi'nin önemi nedir, ne zaman, nerede yapıldı? İşte şanlı tarihimizde iz bırakan Sakarya Meydan Muharebesi hakkında bilgiler...

100 yıl önce bugün Sakarya Meydan Muharebesi! İşte En Uzun Meydan Savaşının Hikayesi - Sayfa 3

SAKARYA MEYDAN MUHAREBESİ NE ZAMAN YAPILDI?
Pek çok kitapta Sakarya Meydan Muharebesi olarak da isimlendirilen Sakarya Savaşı'nın bilinen en önemli özelliği, Türk ve dünya savaş tarihinin en uzun Meydan Muharebesi olarak kabul edilmesidir.

Sakarya Meydan Muharebesi, Anadolu Türk tarihinin en önemli savaşlarından biridir. 23 Ağustos 1921 tarihinde Mangaldağı'nda başlayan muharebe, 22 gün 22 gece sürdü ve 13 Eylül 1921 tarihinde zaferle sonuçlandı.

100 yıl önce bugün Sakarya Meydan Muharebesi! İşte En Uzun Meydan Savaşının Hikayesi - Sayfa 4

SAKARYA MEYDAN MUHAREBESİ NEREDE YAPILDI?
23 Ağustos 1921 tarihinde Ankara, Haymana ve Polatlı'da başlayıp 13 Eylül 1921 tarihinde sona eren Sakarya Meydan Muharebesi, İngiliz ve tüm Haçlı aleminin destekleri ile Anadolu'yu işgale gelen Yunan ordusunun yenildiği savaştır.

Ankara, 22 gün 22 gece boyunca süren tarihin sayfalarına sığmayacak destansı bir mücadelenin simgesi oldu.