Anasayfa /  Ekonomi

100 bin konut TOKİ kuraları ne zaman, hangi ayda çekiliyor?

16 Aralık tarihinde başlayan TOKİ 100 bin konut sosyal projesi için heyecan dorukta. Başvuru hakkı sona eren projeye vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Geçtiğimiz ay başlayan sosyal konut projesi dar gelirli aileleri ev sahibi yapmayı amaçlarken proje Toplu Konut İdaresi tarafından yapılıyor.

Abone ol
Abone ol 18 Ocak 2020 12:20

16 Aralık tarihinde başlayan TOKİ 100 bin konut sosyal projesi için heyecan dorukta. Başvuru hakkı sona eren projeye vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Geçtiğimiz ay başlayan sosyal konut projesi dar gelirli aileleri ev sahibi yapmayı amaçlarken proje Toplu Konut İdaresi tarafından yapılıyor. Türkiye'nin 81 ilinde yapılacak olan projeye özellikle üç büyük il kabul edilen İstanbul, İzmir ve Ankara'dan da başvurular çokça fazla yapıldı. Uygun ödeme şartları ve fiyatlarına sahip TOKİ 100 bin sosyal konut projesi, depreme dayanıklı evler ve yatay mimari esası ile inşa edilecek. E-Devlet üzerinden yapılan başvuruların tamamlanmasının ardından vatandaşlar arama motorlarında "TOKİ kuraları ne zaman çekilecek?" sorusuna yanıt arıyor. Başvuru yapanların sayısı 1 milyon 92 bin 741 kişi olarak açıklanırken haberimizin içeriğinden 2020 TOKİ 100 bin sosyal konut projesi başvuru sonuçları sorgulama ekranına ulaşabilirsiniz.

TOKİ 100 bin konut proje başvurularının tamamlanmasının ardından binlerce vatandaş "TOKİ kuraları ne zaman çekilecek?" sorusuna yanıt aramaya başladı. Başvuru yapanların sayısı 1 milyon 92 bin 741 kişi olarak açıklanırken proje kapsamında 2+1 ve 3+1 evler inşa edilecek. Dar gelirli aileleri ev sahibi yapmayı amaçlayan proje aynı zamanda depreme dayanıklı olup yatay mimari esasına göre inşa edilecek. Toplu Konut İdaresi tarafından yapılan proje başvuruları e-Devlet sistemi üzerinden alındı. Türkiye'nin 81 ilinde yapılacak olan projeye İstanbul, Ankara, İzmir gibi üç büyük ilden yüksek oranda başvuru sayısı geldi. Bu doğrultuda; TOKİ kuraları ne zaman, hangi tarihte çekilecek? 2020 TOKİ 100 bin sosyal konut projesi başvuruları sorgula!

TOKİ KURALARI NE ZAMAN ÇEKİLECEK?
Toplu Konut İdaresi tarafından yapılan TOKİ 100 bin sosyal konut projesi başvuruları tamamlandı. Başvurularını tamamlayan adaylar arama motorlarında "TOKİ kuraları ne zaman çekilecek?", "TOKİ kura sonuçları ne zaman açıklanacak?" gibi soruların yanıtlarını arıyorlar. Bu bağlamda; haberimizin içeriğinden konu ile ilgili tüm bilgilere ulaşabilirsiniz.

TOKİ KURALARI NE ZAMAN ÇEKİLECEK?

"Hak Sahibi Belirleme Kurası" noter huzurunda; İdare yetkilileri denetiminde gerçekleştirilecektir.

1) Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri konut sayısının %10'u kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.

2) "En Az %40 Engelli Vatandaşlara" konut sayısının %5'i kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.

3) Diğer Konut Alıcı Adayları için İdaremizin genel uygulamalarında olduğu üzere başvuru sayısına göre gerektiği takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir.

Kuralar şubat ayında çekilecek
Sosyal konutların fiyatı 160 ile 210 bin lira arasında değişiyor. Hak sahipleri noter huzurunda çekilecek kura ile belirlenecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kuranın şubat ayında çekileceğini açıkladı. Kuranın yapılacağı tarih ise daha sonra duyurulacak.

TOKİ KURALARI SORGULAMA EKRANINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Yorumlar