Anasayfa /  Sağlık

10 Ocak vaka sayıları açıklandı! İşte güncel koronavirüs tablosu

020 Mart ayından beri tüm dünyanın var gücüyle mücadele ettiği koronvirüs salgınında 2021 yılının sonunda Güney Afrika ülkelerinde tespit edilen yeni omicron varyantı, aşı çalışmalarının etkisiyle düşmeye başlayan günlük vaka sayılarının yeniden artmasına neden oldu. Türkiye Covid-19 günlük vaka sayılarının 70 bin sınırına dayanması güncel koronavirüs tablosunu gündeme taşıdı. Vaka sayıları bugün kaç oldu? 10 Ocak Güncel koronavirüs tablosu ve 10 Ocak vaka sayıları açıklandı.

Abone ol
Abone ol 10 Ocak 2022 20:14

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın tüm dünyayı paniğe sürükleyen omicron varyantının Türkiye'de de tespit edildiğini geçtiğimiz aylarda açıklamıştı. Güney Afrika ülkelerinde tespit edilen ancak kısa sürede neredeyse tüm dünyaya yayılan Omicron varyantının çok hızlı bulaşması güncel koronavirüs tablosuna ilgiyi arttırdı. Türkiye'de yaşayan vatandaşlar güncel koronavirüs vaka sayıları kaç oldu sorusunu araştırıyor. Sağlık Bakanlığı, günlük Koronavirüs Tablosu'nu her akşam "covid19.saglik.gov.tr" adresinde yayınlayıp Twitter hesabından da paylaşıyor.

 10 OCAK KORONAVİRÜS TABLOSU AÇIKLANDI!

10 Ocak Pazartesi günü Türkiye'de yapılan Covid-19 testlerini, vaka ve vefat sayılarını içeren günlük koronavirüs tablosu açıklandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca güncel vaka sayılarını paylaştı.

GÜNCEL KORONAVİRÜS VAKA SAYILARI NEDİR?

Buna göre, son 24 saatte 403 bin 104 Kovid-19 testi yapıldı, 65 bin 236 kişinin testi pozitif çıktı, 141 kişi yaşamını yitirdi, iyileşenlerin sayısı ise 38 bin 242 oldu.

18 yaş üstü nüfusta ikinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 83,67 birinci doz aşı yapılanların oranı yüzde 92,04 olarak kayıtlara geçti. Türkiye'de bugüne kadar uygulanan aşı miktarı 136 milyon 898 bin 878 doza yükseldi.

FAHRETTİN KOCA'DAN OMİCRON UYARISI

18 yaş üstünde en az iki doz aşı yaptıranların oranının en yüksek olduğu 10 il Osmaniye, Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak, Manisa oldu.

En az iki doz aşı uygulananların oranının en düşük olduğu iller ise Şanlıurfa, Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ olarak sıralandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Omicron varyantının hızlı bulaştığını belirtmiştik. Bu özellik, kişisel tedbirlerin önemini artırdı. Maske, ağzı ve burnu kapatacak şekilde takılmalı; sosyal mesafeye daha çok dikkat edilmelidir. Teste bile ihtiyaç duymamak, hastalığın en hafifinden de çok daha iyi değil mi?"

Yorumlar