Anasayfa /  Foto Galeri

10 Ocak Bugün hava nasıl olacak? Meteoroloji'den İstanbul ve Ankara için flaş kar uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre Türkiye genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerine düşecek. Salı günü için yurt genelinde yağış beklenirken, Meteoroloji başta İstanbul ve Ankara olmak üzere Çarşamba günü birçok ile kar yağışı uyarısında bulundu. İşte il il hava durumu...

10 Ocak Bugün hava nasıl olacak? Meteoroloji'den İstanbul ve Ankara için flaş kar uyarısı - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son hava durumu tahmin raporlarına göregöre: yurdun genelinde parçalı ve çok bulutlu, Marmara ve Kıyı Ege ile Ege Bölgesi'nin güney kesimleri, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, İç, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nin yağışlı geçeceği, yağışların İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri, Akdeniz'in Toroslar Mevkii ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde karla karışık yağmur ve kar, Güney Ege ve Akdeniz kıyılarında gök gürültülü sağanak, diğer yerlerde yağmur ve sağanak şeklinde görüleceği, tahmin ediliyor. Yağışların Güney Ege kıyıları ve Akdeniz Bölgesi ile Adıyaman çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Anadolu Bölgesi'nin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

10 Ocak Bugün hava nasıl olacak? Meteoroloji'den İstanbul ve Ankara için flaş kar uyarısı - Sayfa 2

ANKARA VE İSTANBUL İÇİN FLAŞ KAR UYARISI

Diğer yandan meteoroloji hava durumu tahminlerine göre mevsim normallerinin 4 ila 10 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıkları salı gününden itibaren mevsim normalleri civarına düşecek. Sıcaklığın düşmesiyle Ankara'da ve İstanbul'da kar yağışı görülecek.

10 Ocak Bugün hava nasıl olacak? Meteoroloji'den İstanbul ve Ankara için flaş kar uyarısı - Sayfa 3

Ülke genelinde sıcaklık mevsim normallerinin 4 ila 10 derece üzerinde seyrediyor. Ancak yeni hafta ile birlikte soğuk hava dalgası etkili olacak.

SICAKLIKLAR HIZLA DÜŞECEK

Karadeniz üzerinden gelen soğuk hava ile birlikte sıcaklıklar hızla düşerek mevsim normalleri civarında seyredecek.

10 Ocak Bugün hava nasıl olacak? Meteoroloji'den İstanbul ve Ankara için flaş kar uyarısı - Sayfa 4

Batı bölgelerde ise mevsim normallerinin birkaç derece altına inecek. Sıcaklıkların düşmesiyle birlikte yağışlı hava yurdun büyük bir kısmında etkisini gösterecek. Yağışlar çoğunlukla yağmur ve sağanak şeklinde olacak. Akdeniz kıyılarında gök gürültülü sağanak, doğu Anadolu ve Toroslar'da karla karışık yağmur, kar yağışı şeklinde görülecek.