Anasayfa /  Ekonomi

10 Milyon kişinin elektrik faturasına 80 TL destek verilecek!

Elektrik faturalarında 80 Tl devlet desteği verilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Enerji Tabii kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in verdiği elektrik faturası için 10 Milyon Kişiye verilecek destek için detaylar belli oldu. Gelişmeler haberimizde...

Abone ol
Abone ol 17 Şubat 2019 21:36

Sosyal yardım alan vatandaşlara müjde geldi.

Enerji Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile birlikte yürütülen çalışma sonucunda yardım sahibi ailelere elektrik fatura desteği sunulacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Enerji Tabii kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez verdiği müjdeli haberin detayları belli olmaya başladı.

İhtiyaç sahiplerine aylık olarak 150 Kilovatta kadar fatura desteği karşılanması için çalışmalar başlatıldı. Buna göre bu destekten yararlanmak isteyenlerin PTT'ye elektrik faturası ve yardım kimlik kartı ile birlikte başvuru yapmaları yeterli olacak.

AİLEDEKİ KİŞİ SAYISINA GÖRE DESTEK VERİLECEK!

Enerji Bakanı Fatih Dönmez yaptığı açıklamalarda düzenlemenin hane halkına göre destek sunulacağını belirterek, 2 kşilik hane halında 75 kilovat, 5 ve daha fazla hane halkında ise 125 kilowat destek verilecek. Bakan Dönmez " 2,5 milyon hane, 10 milyon vatandaşımız inşallah bundan yararlanacak." açıklamaları yapmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha önce yaptığı açıklamalarda "devlet düzenli sosyal yardım alan 2 milyon 406 bin 347 haneye elektrik desteği verecek. Destekte üst limit 80 lira olacak ve bu rakam hanedeki kişi sayısına göre değişecek" demişti.

Düzenli yardım alan hane halkının Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı Sosyal yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından tespiti sağlanacak. Gelişmelerden anında haberdar olmak için işin olsa mobil uygulamasını indirebilirsiniz.


Yorumlar