Anasayfa /  Eğitim

10 bin polis alımı ne zaman? Şartları neler?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, polis alımı konusunda açıklamalarda bulundu. 10 bin polis alımı için bekleyen vatandaşlar Bakan Soylu'nun açıklamasıyla rahat bir nefes aldı. Polis ihtiyacının karşılanması için yapılacak polis alımı ne zaman yapılacak henüz duyurulmasa da, 2017 polis alımı hazırlıkları devam ediyor.

Abone ol
Abone ol 21 Mart 2017 13:02

2017 polis alımı konusunda açıklama Bakan Soylu'dan geldi.

Vatandaşlar polis alımı konusundaki gelişmeleri takip ediyor. Ülkedeki polis ihtiyacının karşılanması adına Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanması beklenen 10 bin polis alımı konusunda somut bir adım atılmaması vatandaşları meraklandırdı. Konu hakkında adayların beklediği açıklama İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan geldi. Bakan Soylu 2017 polis alımı için bekleyen adaylara müjdeyi verdi.

10 bin polis alımı yapılacak

Karaman Polis Meslek Yüksekokulu mezuniyet törenine katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, burada polis adaylarına konuşma yaptı. Konuşmasında gündemdeki konuları değerlendiren Soylu, 10 bin polis alımı yapılacağı müjdesini verdi. Özel Harekat Polisi alınacağını belirten Bakan Soylu, alım için sürecin ve hazırlıkların devam ettiğini söyledi.

Polis alımı yapılacağı bu açıklamaların ardından kesinlik kazansa da, başvuruların ne zaman başlayacağı açıklanmadı.

Bakan Soylu'nun açıklamaları heyecan yarattı

Bakan Süleyman Soylu'nun 10 bin polis alımı açıklaması vatandaşları heyecanlandırdı. Bu açıklamaların ardından sosyal medyada polis alımları konuşulmaya başlandı. Vatandaşlar bir yandan alımı olumlu karşılarken, şartlarda esneklik beklediklerini belirttiler. Polis alımlarında erkeklerde 28, kadınlarda 30 yaş şartı uygulanırken, yaş haddinden dolayı başvuru yapamayan adaylar esneklik beklediklerini ifade ediyor. Ayrıca boy ve kilo şartı için de esneklik bekleyen adaylar sosyal medyada düşüncelerini dile getiriyor. Yine kadın ve üniversite mezunu polis alımı için de bekleyiş sürüyor.




Yorumlar