Anasayfa /  Foto Galeri

1 Temmuz’da açılacak yerler nelerdir? Sinemalar tiyatrolar internet ve nargile kafeler açılacak mı

1 Temmuz'da açılacak yerler nelerdir? Sinemalar tiyatrolar internet ve nargile kafeler ne zaman açılacak? Koronavirüs salgını nedeniyle toplum sağlığını koruma amacıyla birçok mekan kapatılmıştı. Normalleşme takvimiyle birlikte kapatılan yerler de yeniden açılmaya başlandı. 1 Temmuz itibariyle de bazı mekanlar yeniden açılacak. Peki, 1 Temmuz'da açılacak yerler nelerdir? Sinemalar tiyatrolar internet ve nargile kafeler ne zaman açılacak? İşte yanıtı!

1 Temmuz’da açılacak yerler nelerdir? Sinemalar tiyatrolar  internet ve nargile  kafeler açılacak mı - Sayfa 1

on dakika... 1 Temmuz'da nereler açılacak? Düğün salonları ve internet kafelerin açılış tarihi belli oldu mu? Yeni tip koronavirüsle mücadele kapsamında bazı işletmelerin faaliyetleri geçici süreliğine durdurulmuştu. Normalleşme sürecinde bazı işletmeler yeniden kapılarını açtı. Başkan Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı bugün gerçekleştirilecek. Peki, 1 Temmuz'da açılacak yerler nereler? Düğün salonları, internet kafeler, oyun salonları ne zaman açılacak? İşte yanıtlar...

1 TEMMUZ'DA NERELER AÇILACAK?

1 Temmuz'dan itibaren düğün salonları, internet kafeler ve oyun salonları yeniden hizmet vermeye başlayacak.

1 Temmuz’da açılacak yerler nelerdir? Sinemalar tiyatrolar  internet ve nargile  kafeler açılacak mı - Sayfa 2

İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDAN İNTERNET KAFE VE OYUN SALONLARI İÇİN GENELGE

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine "İnternet Kafeleri, Salonları ve Elektronik Oyun Yerleri" konulu genelge gönderdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, genelgede, 17 Mart'tan itibaren faaliyetlerinin durdurulmasına karar verilen internet kafeleri/salonları ile elektronik oyun yerlerinin kontrollü sosyal hayat döneminde hangi koşullara bağlı olarak faaliyet gösterebilecekleri Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından tespit edilerek İçişleri Bakanlığına bildirildi.

1 Temmuz’da açılacak yerler nelerdir? Sinemalar tiyatrolar  internet ve nargile  kafeler açılacak mı - Sayfa 3

İlgili bakanlıklar ile kamu kurum ve kuruluşlarıyla yapılan görüşmeler ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda, internet kafeleri/salonları ve elektronik oyun yerleri, faaliyetlerine izin veren mevzuat hükümleri (İş yeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik vb) ile iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin tedbirlere ilave olarak genelgede belirtilen tedbirlerin alınması şartıyla 1 Temmuz'dan itibaren faaliyetlerine başlayabilecek.

1 Temmuz’da açılacak yerler nelerdir? Sinemalar tiyatrolar  internet ve nargile  kafeler açılacak mı - Sayfa 4

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KURALLAR

Bu iş yerlerinin işletmecileri temizlik, maske, mesafe önlemleri başta olmak üzere bu genelgede yer alan ve Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından belirlenen kurallarla ilgili tedbirleri eksiksiz şekilde almakla yükümlü olacak.

İşletmeciler tarafından genel kullanım alanlarına ve oturum düzenine ilişkin mesafe planı hazırlanacak, internet kafeleri/salonları ve elektronik oyun yerlerinin müşteri kapasitesi mesafe kuralına göre belirlenecek, kapasite bilgisi işletmenin girişinde görülebilir bir yere asılacak ve bu kapasiteye uygun sayıda müşteri kabul edilecek.

Temizlik, maske ve mesafe kuralları ile uyulması gereken diğer kurallara ilişkin bilgilendirme afişleri bu yerlerin girişlerine ve içerisinde uygun yerlere asılacak.