Anasayfa /  Güncel

1 Mayıs'ta Taksim'e yürümek isteyen gruba polis müdahalesi! Gözaltılar var...

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Beşiktaş'tan ve Mecidiyeköy'den Taksim'e yürümek isteyen gruplara polis izin vermedi. Öte yandan Bakırköy Halk Pazarı’nda gerçekleştirilecek 1 Mayıs kutlamaları için kortejlerin hazırlıkları sürüyor.

Abone ol
Abone ol 01 Mayıs 2019 11:03

Beşiktaş'ta 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla slogan atarak Taksim Meydanı'na çıkmak isteyen gruptakilere müdahale edildi. Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş Meydanı'na doğru slogan atarak ilerleyen bir grup, bölgede güvenlik önlemi alan çevik kuvvet ekipleri tarafından durduruldu.

Polisin dağılın uyarını rağmen yürümek isteyen yaklaşık 10 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar polis minibüsüne bindirilerek emniyet müdürlüğüne götürüldü.

İNŞAAT İŞ ÜYELERİ DE GÖZALTINA ALINDI

İnşaat İş sendika üyelerinin 1 Mayıs gerekçesiyle Şişli Cevahir AVM’den başlattığı yürüyüş emniyet güçleri tarafından engellendi. 6 erkek bir kadın gözaltına alındılar.

Bariyerlerle kapatılan Taksim Meydanı ve çevresi havadan fotoğraflandı.

HAVADA 1 MAYIS ÖNLEMİ! UÇUŞ YASAĞI





İstanbul'un 6 ilçesinde bazı noktaların üzerinde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle devlet hava araçları dışındaki helikopterlerin uçuşları yasaklandı.

NOTAM olarak adlandırılan havacıları bilgilendirme notunda, 1 Mayıs günü 06:03 ile 20:00 saatleri arasında İstanbul'un;





Beyoğlu ilçesi Taksim Meydanı,




Şişli ilçesi Mecidiyeköy,




Fatih ilçesi Saraçhane,




Beşiktaş İlçesi Dolmabahçe Meydanı,




Kadıköy ilçesi İskele Meydanı,

Bakırköy ilçesi Cumartesi Halk Pazarı Miting Alanı ve çevresinde devlet hava araçları dışında helikopter uçuşlarına izin verilmeyeceği duyuruldu.




HAK-İŞ VE TÜRK-İŞ KAZANCI YOKUŞUNA ÇELENK BIRAKTI

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde HAK-İŞ, Taksim Meydanı'nda Kazancı Yokuşu'na çelenk bıraktı. 1 Mayıs 1977'deki kutlamalarda hayatını kaybedenlerin anısına karanfil bırakan grup daha sonra Cumhuriyet Anıtı'na yürüyüşe geçti. Anıt önünde toplanan grup adına basın açıklaması okundu.

HAK-İŞ İstanbul İl Başkanı Mustafa Şişman, grup adına bir açıklama yaparak, "Bugün Taksim’den, 81 ilden, tüm Türkiye’den sesleniyoruz. Bizler haklarımız için, özgürlüklerimiz için, demokrasi için, adil bir dünya için alanlardayız. Özgürlükçü, katılımcı, sivil ve demokratik yeni Türkiye için birlikteyiz. Din, vicdan ve fikir özgürlüğünün, toplumun her kesimine hakim kılınması için alanlardayız. Bizler sosyal devlet, sosyal barış, sosyal adalet, eşitlik ve sendikal haklarımız için 1 Mayıs 2019’da Taksim başta olmak üzere tüm yurtta alanlardayız" dedi. Açıklamanın ardından grup Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bıraktı.

HAK-İŞ'in ardından TÜRK-İŞ üyesi bir grup da Taksim Meydanı'na çıktı. Kazancı Yokuşu'na karanfil bırakan gruptakiler, Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda basın açıklaması yaptı.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, grup adına Kazancı Yokuşu’nda bir açıklama yaparak, "1977 bu alanda 34 arkadaşımız katledildi. Bunun üzerinden 42 sene geçti. Olayları kim, neden, niçin yaptı hala belirsiz. Her yerde söylediğim bir ifade var. 1977’yi kim yaptıysa arkalarında hangi güç varsa, 15 Temmuz’u da onlar yaptı, aynı güç onların arkalarında da var" dedi. Açıklamanın ardından grup Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bıraktı.

Öte yandan Bakırköy Halk Pazarı’nda gerçekleştirilecek 1 Mayıs kutlamaları için kortejler hazırlanıyor. Gruplar 3 koldan yürüyüşle alana girecek.


Yorumlar