Anasayfa /  Güncel

1 Mayıs hangi illerde nerede kutlanacak?

1 Mayıs İşçi Sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü'nde işçi ve emekçiler yurdun dört bir yanında talepleriyle alanlarda olacak.

Abone ol
Abone ol 01 Mayıs 2019 00:49

Türkiye'de 1 Mayıs İşçi Sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü, yerel seçimlerin ardından etkisi artan ekonomik krizin, çığ gibi büyüyen işsizliğin, kıdem tazminatına yönelik saldırının, antidemokratik uygulamaların, kadın cinayetleri ve cinsel istismar vakalarının yarattığı atmosferle karşılanıyor. Yurdun dört bir yanında alanlara çıkacak işçi ve emekçiler, sendikalar, siyasi partiler ve kitle örgütleri "Krizin faturasını işçi ve emekçiler değil krizin sorumluları ödesin" ve "Kıdem tazminatıma dokunma" başta olmak üzere taleplerini haykıracak.

Kutlamaların yer ve saatlerinin belli olduğu iller şöyle:

ADANA

Adana'da 1 Mayıs günü saat 14.00'te Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu önünde bir araya gelecek yurttaşlar, Uğur Mumcu Meydanı'na yürüyüyecek ve burada miting düzenlenecek.

ADIYAMAN

Adıyaman'da saat 11:00’de itfaiye önünde toplanılarak Mustafa Yücel Özbilgin Parkı’na doğru yürüyüşe geçilecek. Saat 12:00’de ise Mustafa Yücel Özbilgin Parkı’nda miting gerçekleştirilecek.

ANKARA

Ankara'da 1 Mayıs saat 13.00'te Tandoğan Meydanı'nda düzenlenecek mitingle kutlanacak.

ANTALYA

Antalya'da yurttaşlar, Aydın Kanza Parkı'nda bir araya gelerek Cumhuriyet Meydanı’na yürüyecek. Cumhuriyet Meydanı’ndaki miting 14.00’te başlayacak.

Alanya’da ise Kuyular Meydanı’nda başlayacak yürüyüşün ardından İskele Meydanı’nda saat 12.00'de miting yapılacak.

Kaş’ta da saat 15.00’te ilçe merkezinde kutlama düzenlenecek.

ANTEP

Antep'te 1 Mayıs saat 11.30'da Kırkayak Parkı'nda düzenlenecek mitingle kutlanacak.

AYDIN

Aydın'da 1 Mayıs günü Taşköprü'de Aydın Büyükşehir Belediyesi arkasında saat 15.00'te bir araya gelecek yurttaşlar, miting için Atatürk Meydanı'na yürüyecek.

Didim ilçesinde saat 10.00'da Didim Belediyesi önünde toplanılacak ve miting için Cumhuriyet Kent Meydanı'na yürüyüş düzenlenecek.

Söke ilçesinde Sibaş işçileri, Akçakonak Köy Meydanı'nda saat 12.00'de bir araya gelecek. Söke merkezde de saat 11.00'de Hükümet Meydanı'nda basın açıklaması yapılacak ve daha sonra Sibaş işçilerinin düzenlediği mitinge katılım sağlanacak.

BALIKESİR

Balıkesir’de 1 Mayıs’ta bu yıl, Balıkesir merkez, Bandırma, Edremit, Burhaniye, Ayvalık ve Gömeç ilçelerinde ayrı ayrı altı yerde etkinlikler düzenlenecek.

Balıkesir merkezde 1 Mayıs saat 10.30’da Çarşamba Pazarı'nda kutlanacak.

Edremit ilçesinde daha önceleri iki ayrı yerde yapılan etkinlikler, bu yıl Birleşik Kamu İş’e bağlı sendikaların da katılımıyla tek bir alanda birlikte kutlanacak. Edremit Demokrasi Platformunun ortaklaştırdığı 1 Mayıs kutlaması vergi dairesi önünde saat 10.00’da başlayacak. Edremit’teki etkinlikte Leman Sam da bir konser verecek. 

Ayvalık’ta 1 Mayıs kutlaması saat 11.00’de öğretmenevi önünde başlayacak. Kutlamada Batista grubu sahne alacak.

Diğer ilçelerdeki 1 Mayıs kutlamalarının yer ve saatleri ise şöyle:  

Burhaniye: Saat 15.30’da Eski Kütüphane önü.

Bandırma: Saat 10.30 İDO önü.

Gömeç: Saat 12.30’da Sadettin Baycan Parkı’nda toplanma

BURSA

Bursa'da saat 13.00'te Eski Atatürk Stadyumu önünde bir araya gelecek işçi ve emekçiler 14.00’te Çarşamba’dan Kent Meydanı’na yürüyecek. Miting saat 15.00'te Kent Meydanı'nda gerçekleşecek.

ÇANAKKALE

Çanakkale'de işçi ve emekçiler, saat 13.00’te eski salı pazarında bir araya gelecek. Buradan Cumhuriyet Meydanı’na yürüyüş yapılacak.

ÇORUM

Çorum'da saat 11.00’de Pirbaba Çamlığı önünde bir araya gelen işçi ve emekçiler Saat Kulesi meydanına yürüyercek. Miting saat 12.00’de başlayacak.

DENİZLİ

Denizli’de 1 Mayıs günü saat 12.00’de Çınar Meydanı’nda toplanılacak. Saat 13.00’te Tarım İl Müdürlüğü önünden miting alanına yürüyüş yapılacak.

DERSİM

Dersim'de saat 12.30'da Seyit Rıza Meydanı'nda miting düzenlenecek.

DİYARBAKIR

Diyarbakır'da miting, saat 13.00’te İstasyon Meydanı’nda düzenlenecek.

EDİRNE

Edirne'de saat 11.00'de Şükrüpaşa İlkokulu önünde toplanacak yurttaşlar, Saraçlar'a yürüyecek.

ELAZIĞ

Elazığ’da saat 12.00'de Hozat Garajı'nda bir araya gelecek yurttaşlar, saat 13.00'te düzenlenecek miting için Perşembe Pazarı'na yürüyecek.

ESKİŞEHİR

Önceki yıllarda iki farklı programın organize edildiği Eskişehir'de bu yıl tek program düzenlenecek. Saat 10.00'da Atatürk Migros karşısında bir araya gelecek yurttaşlar, Odunpazarı Meydanı'na yürüyecek. Meydanda düzenlenecek mitingin ardından Abdal Haluk Tolga İlhan, konser verecek.

HATAY

Hatay'da İskenderun ve Antakya'da olmak üzere iki ayrı kutlama yapılacak.

İskenderun'da saat 15.00'te Evlendirme Dairesi önünde bir araya gelecek yurttaşlar, miting için sahildeki Anıt Meydanı'na yürüyecek.

Antakya'da ise saat 16.00'da Doğuş Okulları önünde toplanılacak.

İSTANBUL

İstanbul’daki 2019 1 Mayıs’ı, Bakırköy Pazar Alanında saat 12.00’de kutlanacak. 

İZMİR

İzmir'in birçok ilçesinde toplanma yerlerinde bir araya gelecek işçi ve emekçiler, saat 14.00'te Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenecek mitinge katılacak. Dikili'de ise saat 15.00'te Ecevit Meydanı'nda etkinlik düzenlenecek.

İlçelerdeki toplanma yerleri ve saatleri şöyle:

Çiğli: Çiğli Kasaplar Meydanı, saat 10.30

Karşıyaka: Karşıyaka Belediyesi önü, saat 10.30

Bornova: Bornova Meydanı, saat 10.30

Buca: İlçede Genel-İş'e üye temizlik işçileri saat 10.00’da Heykel'de bir araya gelip Buca Belediyesi önüne yürüyecek. Saat 10.30’da belediye önünde kutlama yapılacak.

Aliağa: İlçede saat 8.30'da Petrol-iş Sendikası Aliağa Şube önünde bir araya gelecek işçi ve emekçiler, Demokrasi Meydanı'na yürüyüp burada açıklama yapacak. Saat 10.45'te ise Gündoğdu Meydanı'na hareket edilecek.

Menemen: İlçede kadınlar, saat 10.30'da Kent2 Cemevi önünde bir araya gelecek. Saat 11.00'de ise Menemen Metro önünden Gündoğdu Meydanı'na geçilecek.

KAYSERİ

Kayseri’de Cumhuriyet Meydanı’ndaki Mimar Sinan Parkı içinde yapılacak miting saat 16.00’da başlayacak. 

KOCAELİ

1 Mayıs Kocaeli'de Gebze ve İzmit olmak üzere iki farklı noktada kutlanacak.

Türk-İş'in İzmit'e yaptığı çağrı nedeniyle Marmara'nın diğer illerinden de katılım beklenen miting için toplanma yeri Doğu Kışla Kapalı Pazar Alanı, toplanma saati ise 10.00. Alandan Perşembe Pazarı'na (15 Temmuz Milli İrade Meydanı) yürüyüş düzenlenecek. Emek Partisi Kocaeli İl Örgütü de 1 Mayıs'ta İzmit'te olacağını duyurdu. Ayrıca CHP'nin de mitinge katılım sağlaması bekleniyor.

Gebze'de her yıl Gebze Sendikalar Birliğinin düzenlediği 1 Mayıs kutlamaları bu yıl dağılmış durumda. Ancak Emek Partisi Gebze İlçe Örgütü, Gebze'de kutlama yapılması çağrısı yaptı. Emek Partisinin çağrısıyla Gebzeli işçi ve emekçiler saat 16.00'da Trafo Meydanı'nda toplanacak ve saat 17.00 itibarıyla Kent Meydanı'na yürüyecek.

KIRKLARELİ

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde Lüleburgaz Emek Platformunun çağrısıyla saat 12.00’de, Eski Hükümet Konağı önünde toplanılarak, Kongre Meydanı’na yürünecek ve miting yapılacak.

MALATYA

Malatya'da saat 11.00’de Emeksiz'de alt geçit çıkışında toplanacak yurttaşlar, saat 12.00’de başlayacak miting için Emeksiz Meydanı'na yürüyecek.

MANİSA

Manisa'da saat 11.00'de Sultan önünde bir araya gelecek yurttaşlar, saat 13.00'de başlayacak miting için Cumhuriyet Meydanı'na yürüyecek.

MERSİN

Mersin'de saat 16.00'da Tevfik Sırrı Gür Stadyumu'nda bir araya gelinecek ve saat 17.00'de Cumhuriyet Meydanı'nda miting düzenlenecek.

Ayrıca Tarsus'ta da saat 14.00'te Aznakay Parkı'nda bir araya gelecek işçi ve emekçiler, miting için Cumhuriyet Meydanı'na yürüyecek.

ŞIRNAK

4 yıl sonra ilk kez 1 Mayıs kutlamaya hazırlanan Şırnak'ta Dörtyol Kavşağı, Sanat Sokağı ve Cizre Otogarı’nın yanındaki alan için başvuru yapıldı, Valiliğin yanıtı bekleniyor.

TEKİRDAĞ

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde saat 13.00'te eski Carfour önünde toplanacak işçi ve emekçiler, saat 15.00'te düzenlenecek miting için Atatürk Meydanı'na yürüyecek.

VAN

Van'da saat 11.00'de Musa Anter Parkı Kültür Kavşağı'nda kutlama düzenlenmesi için başvuruda bulunuldu. Ancak Valilik kentte eylem yasağı ilan etti.

ZONGULDAK

Zonguldak'ta 1 Mayıs, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS), KESK Zonguldak Şubeler Platformu ve Zonguldak'ta bulunan demokratik kitle örgütleri ile birlikte Madenci Anıtı'nda saat 14.00'te kutlanacak. 1 Mayıs mitingi öncesinde İstasyon Caddesi'nde saat 12.30 toplanılacak ve Madenci Anıtı’na yürünecek. Madenci Anıtı’ndaki 1 Mayıs kutlamasında sanatçı İlkay Akkaya konser verecek.

Çaycuma’da ise Selüloz-İş Sendikası Çaycuma Şubesi ve KESK Çaycuma Bileşenleri tarafından saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda 1 mayıs kutlaması yapılacak. Kutlamanın ardından Zonguldak Madenci Anıtı’ndaki 1 Mayıs kutlamasına katılım sağlanacak.

Kdz. Ereğli'de Eğitim Sen Ereğli Temsilciği tarafından saat 10.00’da Atatürk Anıtı önünde 1 Mayıs kutlaması yapılacak. Kutlamanın ardından Zonguldak merkezdeki 1 Mayıs kutlamasına katılım sağlanacak. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)




Yorumlar