Anasayfa /  Foto Galeri

Meteoroloji'den bu illerde yaşayanlara kar uyarısı! 1 Mart 2022 tüm yurtta hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 1 Mart 2022 Salı gününe ait hava durumu tahminleri yayınlandı. Yapılan son değerlendirmelere göre; yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın batısı ve Kuzey Ege kıyıları dışında tüm yurdun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Peki, 1 Mart 2022 Salı hava nasıl olacak? İşte günün hava durumu tahminleri..

Meteoroloji'den bu illerde yaşayanlara kar uyarısı! 1 Mart 2022 tüm yurtta hava durumu - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 1 Mart 2022 Salı gününe ait hava durumu tahminleri yayınlandı. Meteoroloji'nin uyarıları sonrası Edirne ve Kırklareli'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı görüldü. Peki, 1 Mart 2022 Salı hava nasıl olacak? İşte günün hava durumu tahminleri..

Meteoroloji'den bu illerde yaşayanlara kar uyarısı! 1 Mart 2022 tüm yurtta hava durumu - Sayfa 2

1 Mart 2022 Salı hava durumu işe gidecek olanlar tarafından araştırılıyor. 1 Mart Salı günü için Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın batısı ve Kuzey Ege kıyıları dışında tüm yurdun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzey ve batısının yüksek kesimleri, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

Meteoroloji'den bu illerde yaşayanlara kar uyarısı! 1 Mart 2022 tüm yurtta hava durumu - Sayfa 3

Yağışların; Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Isparta, Konya, Kırşehir, Çorum, Amasya, Samsun, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Batman ve Siirt çevreleri ile Antalya'nın doğu kesimlerinde kuvvetli, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarında çığ riski bulunmaktadır.

Meteoroloji'den bu illerde yaşayanlara kar uyarısı! 1 Mart 2022 tüm yurtta hava durumu - Sayfa 4

HAVA SICAKLIĞI: İç ve doğu kesimlerde 3 ila 5 derece azalacağı tahmin ediliyor, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.