Anasayfa /  Popüler  /  Önemli günler

1 Eylül Dünya Barış günü kutlama mesajları ve sözleri | 1 Eylül Dünya Barış Günü nedir, neden kutlanır?

1 Eylül Dünya Barış günü kutlama mesajları ve sözleri .1 Eylül Dünya Barış günü neden kutlanır? 1 Eylül Dünya Barış Günü nedir? Dünya Barış günü 1 Eylül mü, 21 Eylül'de mi kutlanıyor? gibi soruların yanıtını merak edenler haberimizden tüm detaylara ulaşabilirler. Dünya Barış günü ile ilgili merak edilen bilgiler haberimizde

Abone ol
Abone ol 01 Eylül 2019 08:45

1 Eylül Dünya Barış günü kutlama mesajları ve sözleri | 1 Eylül Dünya Barış Günü nedir, neden kutlanır? 

Dünya Barış günü 1 Eylül mü, 21 Eylül'de mi kutlanıyor? gibi soruların yanıtını merak edenler haberimizden tüm detaylara ulaşabilirler. Dünya Barış günü ile ilgili merak edilen bilgiler haberimizde

Almanya’nın 1939 yılında Polonya’yı işgal ederek İkinci Dünya Savaşı'nı başlattığı tarih olan 1 Eylül’ü unutmamak için ilan edilen “Dünya Barış Günü” her yıl dünya çapınada bir çok etkinliklerle kutlanır. Türkiye'de de geniş çekilde kutlama etinlikleri gerçekleştirilir. İşte İl İl 1 Eylül 2019 Dünya Barış Günü miting ve etkinlik programları





DÜNYA BARIŞ GÜNÜ TARİHİ

Dünya Barış Günü veya Uluslararası Barış Günü (İngilizce: International Day of Peace), her yıl 21 Eylül tarihinde kutlanan uluslararası bir bayram.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 1981’deki 57. birleşiminde, “Genel Kurul’un açılış günü olan her eylülün üçüncü salı gününü”nü “Uluslararası Barış Günü” ilan etmiştir. Yıllar sonra Genel Kurul'un 7 Eylül 2001 tarih ve A/RES/55/282 sayılı kararı ile 21 Eylül'ü Barış Günü olarak kabul edilmiştir.

Birleşmiş Milletler, Barış Günü'nde, dünya çapında çatışmaların önlenmesi ve barışın tesisi yolunda bilinçlenmeyi amaçlıyor. Her 21 Eylül’de, Birleşmiş Milletler Merkezi’ndeki “Barış Çanı” çalınıyor. Savaşlardaki insani kıyımın anısına Japonya tarafından yaptırılan bu çan, dünyanın tüm kıtalarından çocukların bağışladıkları bozuk paralarla üretildi. Çanın üzerine, “Çok Yaşa Mutlak Barış” yazısı kazındı.

Eskiden Sovyetler Birliği ve Varşova Paktı üyesi ülkeler barış içinde bir dünya mücadelesi görevini hatırlatmak amacıyla Almanya’nın 1939 yılında Polonya’yı işgal ederek İkinci Dünya Savaşı'nı başlattığı tarih olan 1 Eylül’ü “Dünya Barış Günü” olarak ilan etmiştir.

1 Eylül Dünya Barış günü kutlama mesajları ve sözleri | 1 Eylül Dünya Barış Günü nedir, neden kutlanır? 

Yurtta barış, dünyada barış. Mustafa KemaI Atatürk

Barış, yaşamda uyuşmazlıkların oImasından oluşmaz, ancak onIarın üstesinden gelmekIe sağlanır. Adsız

Barış savaşların son düşüncesidir. WieIand

İnsanoğIu savaşa son vermeIidir. Yoksa savaş insanoğluna son verecektir. John F.Kennedy

Savaş ve hakimiyetin genişletilmesi monarşinin; barış ve ılımlılık ise cumhuriyetin ruhudur. Montesquieu

Ne iyi bir savaş vardır ne de kötü bir barış. B. Franklin

Federalizm, demokrasi için uluslararası birliğin uygulamasından başka bir şey değildir. Federalizm insanın keşfedebildiği tek barış yoludur. Friedrich A.von Hayek

En kötü barış, en haklı savaştan daha iyidir. Cicero

Dünyayı çöle dönüştürdükten sonra adına barış diyecekler.

Barışta oğullar babalarını, savaşta babalar oğullarını gömerler. Krezüs

Dünyada barışı sağlamak isterseniz politikacıları öldürün, yeter. Halklar birbirleriyle anlaşır. Bernard Shaw

Barış nihai amacımızdır. St. Augustine

1 Eylül Dünya Barış günü kutlama mesajları ve sözleri | 1 Eylül Dünya Barış Günü nedir, neden kutlanır? 

Gülümsemenin dili, dini, ırkı yoktur. Tüm insanlar aynı dilde gülümser. Kimsenin gülüşü solmasın 1 Eylül Dünya BarışGünü

“Türkler bütün medeni milletlerin dostudurlar.”

Çocuğun gördüğü düştür barış. Ananın gördüğü düştür barış. Ağaçlar altında sevdalıların sevda sözleridir barış.

Ekmeği konuşalım Sonra barışı Üstüne bir de çocukları öpelim Olmuşken tam olsun

“Dağlar, insanlar ve hatta ölüm bile yorulduysa, şimdi en güzel şiirdir barış..”

“Gökte kuşlar gibi uçmayı öğrendik. Denizde balıklar gibi yüzmeyi öğrendik. Ancak hala yeryüzünde kardeşler gibi yürümeyi öğrenemedik.”

Barış sımsıkı kenetlenmiş elleridir insanların. Sıcacık bir ekmektir o, masası üstünde dünyanın. Barış, bir annenin gülümseyişinden başka bir şey değildir

…Ve birgün gelir o barış olur…ölen de öldüğü ile kalır…Bize ölüler değil, sağlar lazım…

Coğrafyamızdaki kanlı ve karanlık tablo kaderimiz değil. Barışın ve kardeşliğin egemen olduğu bir dünya özlemi ile her sozlervadisi.com türlü kirli savaşa karşı durmak zorundayız. Bugün,her zamankinden daha fazla barış ve kardeşlik tohumlarını yeşertmeye ihtiyacımız var.

1 Eylül Dünya Barış günü kutlama mesajları ve sözleri | 1 Eylül Dünya Barış Günü nedir, neden kutlanır? 

“Ağaçlar dikildiğinde top mermilerinin açtığı çukurlara, yangının eritip tükettiği yüreklerde ilk tomurcukları belirdiği zaman umudun, ölüler rahatça uyuyabildiklerinde, kaygı duymaksızın artık, boşa akmadığını bilerek, kanlarının, barış budur işte.”

Ekmek gibi, su gibi, hava gibi BARIŞ’a ihtiyacımız var. Çocuklarımıza bırakacağımız en değerli miras BARIŞ’tır.

Kardeşler, barış içinde ancak derin derin soluk alır evren. Tüm evren, taşıyarak tüm düşlerini. Kardeşler, uzatın ellerinizi. Barış budur işte.

Barışın kıymetini bilmek gerekir Başka yaşayabileceğimiz “Dünya” başka yapabileceğimiz Beden yok..

Dünyadaki Savaş İç Savaş Yoksulluğun ve Açlığın Sebebi Emperyalizme Siyonizme Faşizme Feodalizme Lanet Olsun…

Emperyalizmin ve gericiliğin kuşatmasından halkların dayanışmasıyla kurtulacağız. Yaşasın barış!

Dünya barışı için Renk, Dil, Irk demeden Halaya hep birlikte Tutuşalım ..

1 Eylül Dünya Barış günü kutlama mesajları ve sözleri | 1 Eylül Dünya Barış Günü nedir, neden kutlanır? 

Önce kendimizle sonra çevremizle sonra birlikte mücadele edebileceğimiz insanlarla barışabilsek. Büyük bir öfke hakim,itiraz edecek iki kişi yanyana gelemiyoruz. Meydan sömürücü savaşçı emperyalist maşalara kalıyor. Biraz empati biraz sevgi biraz saygı….

Dünya Barışı denir hep… Ne şarkıdır bu ne de şiirlerden bir mısra… Oyun oynayan çocuk sesleri, ağıt yakmayan ana, dizlerini dövmeyen baba demektir, kardeşliktir, sarılmaktır.

Çocuklara bırakacağımız en değerli miras BARIŞ’tır.

“Anne çiçeklere bak ne güzel. Şarkılar ne güzel. İnsanları seviyorum Yaşamayı seviyorum… Çok seviyorum!”

1 Eylül Dünya Barış Günü’nde savaşa karşı, barış için emperyalizme karşı mücadele bayrağı yükseltilmelidir. Barış, ancak emperyalizme karşı mücadele ile gelecektir! Kahrolsun emperyalizm, yaşasın barış mücadelesi!

Ölüm bile yorulduysa En güzel Şiirdi BARIŞ Savaşlar dursun,Savaşanlar Kahrolsun Kimse Ölmesin Çocuklar yaşasın Analar Ağlamasın KAHROLASI EMPERYALİSTLERE LÂNET OLSUN





1 Eylül Dünya Barış günü kutlama mesajları ve sözleri | 1 Eylül Dünya Barış Günü nedir, neden kutlanır? 

Ne yeşil bir zeytin dalı gibi baharlık ne de bir güvercin kanadı gibi hafiftir barış, bir bebeğin gülüşü gibi aydınlık aşk kadar güçlüdür barış 1 Eylül Dünya Barış Günü Kutlu  olsun.

“Yurtta sulh, Cihanda sulh” ilk defa Mustafa Kemal Atatürk tarafından 20 Nisan 1931’de dile getirilmiştir…Bu duygularla 1 Eylül Dünya Barış Günü Kutlu  olsun.

‘Barış mutlak Barış’ Şartsız şurtsuz, amasız lakinsiz, derhal şimdi Barış. Merhaba Dostlar Savaşsız sömürüsüz, huzurun ve barışın olduğu güzel bir dünya dileğiyle, 1 Eylül Dünya Barış Günü kutlu olsun.

Irk, din, dil, fikir, zevk ve sınıf farklılıklarımızın gerçek zenginliğimiz olduğunu unutmadan saygı, sevgi, anlayış ve hoşgörü içinde bir gelecek adına 1 Eylül Dünya Barış Günü kutlu olsun…

1 Eylül Dünya Barış Günü’nü kutlar, tüm dünya mazlumlarının barış ve huzur içinde uyanacağı bir gelecek dileriz.

1 Eylül Dünya Barış Günü’nün bütün işgallerin sonlanması için bir vesile olmasını diliyorum.

Gözyaslarinin mutluluk için aktığı, savaşların olmadığı, sevgi ve hoşgörünün egemen olduğu bir dünya dileğiyle 1 Eylül Dünya Barış Günü nü kutluyorum.

Barışın, özgürlüğün ve adaletin egemen olacağı; insanların ölmediği, çocukların hep güldüğü, mutlu ve huzur dolu bir dünya dileğiyle.

“…Ben insanım, insancılım Çünkü Allah’ın yarattığı kulum ‘Yurtta barış, dünyada barış’ derim Barışseverim, ben Ata’nın izindeyim.” 1 Eylül Dünya Barış Günü kutlu olsun.

Herkesin kendini diğerinden üstün gördüğü, tahammül edemediği, yok etmek ve ezmek istediği bugünün kibirli dünyasında, herşeye sozlervadisi.com rağmen 1 Eylül Dünya Barış Günü KUTLU OLSUN!!!!!

1 Eylül Dünya Barış günü kutlama mesajları ve sözleri | 1 Eylül Dünya Barış Günü nedir, neden kutlanır? 

Anaların ağlamadığı, kimsenin başkalarının acısı üzerinden prim yapamadığı bir dünya için eşit, özgür, adil sistemin hüküm sürdüğü bir dünya düzeni için, B A R I Ş! Barış hemen şimdi!!! 1 Eylül Dünya Barış Günü kutlu olsun.

Çocukların ağlamadığı, anne babaların mezar taşı yerine evlatlarına sarılabildiği bir dünya temennisiyle… 1 Eylül Dünya Barış Günü kutlu olsun.

Acının, savaşın olmadığı, sevginin, huzurun egemen olduğu, savaş ve terör olaylarının yaşanmadığı Dünya üzerinde akan kan ve gözyaşının son bulmasına vesile olması temennisiyle herkesin 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü kutluyorum.

Savaşları çıkaran hegomonik güçler barışı getiremez.Onlardan barış dilenmez.Ezilenlere,yoksullara ve emekçilere savaş politikalarnı dayatan silah tüccarlarına-emperyalistlere karşı ezilen inanç, dil,milliyet,ve uluslara onurlu bir gelecek için; 1 Eylül Dünya Barış Günü kutlu olsun.

Özel Günler kategorisinde  en güzel 1 Eylül Dünya Barış Günü Kutlama Mesajları hazırlamaya çalıştık. Sizlerinde sayfamıza katkı sağlamak isterseniz yorum kutusuna güzel sözlerinizi bekliyoruz. Sitemizi Sosyal medya hesaplarımızdan da takip edebilirsiniz.



İl İl 1 Eylül 2019 Dünya Barış Günü miting ve etkinlik programları



Almanya’nın 1939 yılında Polonya’yı işgal ederek İkinci Dünya Savaşı'nı başlattığı tarih olan 1 Eylül’ü unutmamak için ilan edilen “Dünya Barış Günü” vesilesiyle bu yıl da birçok ilde mitingler ve etkinlikler düzenlenecek.

İSTANBUL’DA 1 EYLÜL DÜNYA BARIŞ GÜNÜ MİTİNGİ KARTAL’DA

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri, Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) İstanbul 6 No’lu Üniversiteler Şubesinde düzenlediği toplantıyla Kartal Meydanı'nda kutlanacak 1 Eylül Dünya Barış Günü Mitingi'ne çağrı yaptı. Miting Korteji, Ahmet Şimsek Koleji önünde saat 12.00' de toplanarak alana geçecek. Miting 13.00'te başlayacak.

“SAVAŞ ÖLÜM, ACI YIKIM DEMEKTİR”

Toplantıya KESK, DİSK, TTB, İTO ve çok sayıda kişi ve siyasi parti temsilcisi katıldı. Ortak açıklamayı yapan İTO Başkanı Pınar Saip, 1 Eylül'ü olumsuzluklarla karşıladıklarını belirterek “İşçiler, emekçiler, emekten, barıştan ve demokrasiden yana olanlar savaşa karşı barışı savunuyor. Savaş, ölüm, acı, gözyaşı ve yıkım demektir. Savaş, cinayet demektir. Savaş, baskı, şiddet ve sömürünün katmerlenerek artması demektir. Savaş, emekçilerin ekmeğinin küçültürken zenginlerin kasalarının dolması, gelir adaletsizliğinin derinleşmesi demektir” dedi.

“KARANLIKTAN HEP BİRLİKTE ÇIKACAĞIZ”

İstanbul’daki emek, meslek örgütleri, sendikalar ve siyasi partiler olarak “Savaşa karşı barış kayyuma karşı halk iradesi” şiarıyla 1 Eylül’de Kartal Meydanı'nda buluşacaklarını belirten Saip son olarak şunları belirtti: “Yüreği emekten, barıştan, demokrasiden yana atan herkesi çok ses tek yürek olarak İstanbul’dan Diyarbakır’a, Mardin’e ve Van’a selamlarımızı, sevgilerimizi, dayanışma duygularımızı iletmek, yüreklerimizi yüreklerinin yanlarına koymak, seslerine ses katmak için mitingimize davet ediyoruz. Biliyoruz ki; hep birlikte olursak bu saldırıyı püskürtebiliriz. İnanıyoruz ki; bu karanlıktan hep birlikte çıkacağız. Tarih ve coğrafya şahidimizdir ki; bizim sesimiz yenilgi tanımaz.”

YAZARLAR VE SİNEMACILAR SOKAKTA

1 Eylül Dünya Barış Günü’nde yazarlar ve sinemacılar da alanlarda olacak. Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS) üyeleri ve yönetim kurulu 12.00’de Kadıköy Postanesi önünde bir araya gelerek barış şiirleri okuyacak, barış şiirleri dağıtacak. Sinemacılar ise Beşiktaş’taki Abbasağa Parkı’nda buluşacak. Saat 19.00’da başlayacak forumda Türkiye’deki özgür sinema üretiminin, barış ortamının yitirilmesi sonrası yaşananlardan nasıl etkilendiği konuşulacak. Ardından Özcan Alper’in “Yıkıntılar Arasında” ve Felat Erkozan’ın “Ev” filmlerinin gösterimi yapılacak.

ANKARA’DA 1 EYLÜL MİTİNGİ TANDOĞAN MEYDANI’NDA

Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri, Ankara halkını barış, özgürlük, adalet ve demokrasi için 1 Eylül’de Tandoğan Meydanı’na çağırdı.

Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri 1 Eylül programını açıkladı. Açıklanan programa göre, 1 Eylül Pazar günü 16.00’da AKM önünde toplanılarak, Tandoğan Meydanı’na yürünecek. Tandoğan Meydanı’nda gerçekleştirilecek miting 17.00’de başlayacak. Miting öncesi ise 15.00’de 10 Ekim Ankara Katliamı’nın yaşandığı Ankara Garı önünde anma gerçekleştirilecek.

Tüm Bel-Sen Ankara 2 No’lu Şube’de gerçekleşen basın toplantısında açıklamayı yapan Betül Koca, barış ihtiyacının her zamankinden daha güncel olduğunu belirterek çatışmaların ve savaşların derinleştiği bir dönemde ısrarla tekrarlanması gerektiğini söyledi. Koca, kayyumların savaş politikalarının devamı olduğunu ve halkın iradesine darbe vurulduğunu ifade etti. İktidarın bir taraftan savaş diliyle ekonomik krizi milyonlarca emekçinin ve yoksulun sırtına bindirme çabasında olduğunu kaydeden Koca, “Biz işçiler ve emekçiler bu ülkede temel sorun olan, Kürt sorununun savaş politikalarıyla çözülemeyeceğinin bilinciyle, sorunun barış içinde ele alınmasını istiyoruz” dedi.

"BARIŞI BİRLİKTE KAZANALIM"

Barışın imkan ve koşullarının olmadığı zamanlarda barış mücadelesinin daha önemli ve değerli olduğunu ifade eden Koca şöyle çağrı yaptı: “Gelin demokrasi mücadelesini yükseltelim, barışı hep birlikte kazalım. Barış, özgürlük, adalet, demokrasi için, savaşa değil, eğitime, sağlığa bütçe için, işsizliğin, yoksulluğun, iş cinayetlerinin hesabını sormak, halk iradesinin kayyumlarla gasbedilmesine, içeride ve dışarıda savaşa ‘hayır’ demek ve halkların kardeşliğini haykırmak için Ankara halkını 1 Eylül’de Tandoğan Meydanı’na çağırıyoruz.”

KADINLAR EN ÖNDE YÜRÜYECEK

Ankara Kadın Platformu, tüm kadınları dünya barış gününde alanlara çağırdı. Kortejin en önünde yürüyecek olan platform, "Emeği, yaşamı, barışı, eşitliği, özgürlüğü, haklarımızı, doğayı, kentlerimizi savunuyoruz" yazılı pankartıyla Tandoğan Meydanı miting alanına girerek kürsüde ilk konuşmayı yapacak.

DİYARBAKIR MİTİNGİNE KILIÇDAROĞLU VE İMAMOĞLU DA KATILABİLİR

Diyarbakır’da 1 Eylül’de düzenlenecek “Onurlu barış için demokratik çözüm” mitingi için yapılan başvuru kabul edildi. 1 Eylül 2019 Pazar günü İstasyon Meydanı’nda düzenlenecek miting, saat 15.00’te başlayacak.

 

Mitingin hazırlık çalışmalara devam ettiklerini belirten Tertip Komitesi Sözcüsü Ramazan Karakaya, “1 Eylül Dünya Barış Günü’nün anlam ve önemi, bugünkü gelişmelerden dolayı daha fazla önem arz etmektedir. Tertip ettiğimiz mitingin çalışmaları sürüyor. Resmi müracaatlarımızı yaptık. Teknik işler devam ediyor. Çok geniş kapsamlı bir çalışma yürütüyor. Hem kurumsal düzeyde hem de halk boyutunda çalışmalar yürütüyoruz. Mitingimizde katılımcılar olacak. HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, HDK Eş Sözcüsü Gülistan Koçyiğit, ESP Genel Başkan Yardımcısı Behice Taşkıran ve Barış Annesi Naife Yiğit katılacak” dedi.

Karakaya, 31 Ağustos’ta Batman’a gelecek olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da mitinge katılma ihtimalleri bulunduğunu belirtti.

Mitingde yurt dışından katılımcıların da yer alacağını söyleyen Karakaya, “Gelişmeler ışığında başta halkımız ve Türkiye halklarına bir çağrımız olacak. Nerede 1 Eylül Dünya Barış Mitingi olursa olsun bütün ezilen halklarımızın bu mitinge katılması gerekiyor” dedi. (MA)

VAN'DA "KAYYUM İRADESİ DEĞİL, HALK İRADESİ" SLOGANI YASAKLANDI

Vanda KESK, TTB, TMMOB ve DİSK’in oluşturduğu tertip komitesi 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla valiliğe miting başvurusu yaptı. Başvuru Van Valiliğince şartlı kabul edildi. Mitingde kullanılmak istenen 'İrade gasbına hayır', 'Tecride hayır, barışa evet', 'Eş Başkanlık mor çizgimizdir', 'Kayyum iradesi değil, halk iradesi' şeklindeki pankart ve sloganlara valilik yasaklama getirdi.

“Savaşa, Darbelere, Baskılara Karşı Barışa Ses Ver!” sloganıyla 1 Eylül Dünya Barış Günü Musa Anter Parkı’nda saat 15.00’te düzenlenecek. Mitinge görevden uzaklaştırılan Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Bedia Özgökçe Ertan, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Genel Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, Van milletvekilleri, katılacak. Barış Anneleri de sahnede halkı selamlayacak.

BATMAN'DA MİTİNG MUSA ANTER PARKI'NDA

HDP İl Örgütü, Van halkını 1 Eylül’de Musa Anter Parkı’nda düzenlenecek olan mitinge davet etti. Batman’da da düzenlenecek şölene katılım çağrısında bulunuldu.

HDP ve DTK, Batman’da 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle Gülistan Caddesi girişinde şölen düzenleyecek. HDP İl Eş Başkan Vekili İkram İrgi, demokrasi ve emek güçleri ile birlikte 1 Eylül’de 16.00’dan 19.00’a kadar süren bir etkinlik organize ettiklerini söyledi. Barışın sesinin yükseltilmesi için herkesi Gülistan Caddesi’ne davet eden İrgi, “Bugün en acil lazım olan şey barıştır. Biz defalarca barış dediğimiz için hakkımızda davalar açıldı ama biz bundan geri durmadık. Tüm halkımızı barışın sesini yükseltmeye davet ediyoruz” dedi.

İZMİR'DE 1 EYLÜL MİTİNGİ GÜNDOĞDU MEYDANINDA OLACAK

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri de "Faşizme ve Savaşa Karşı Demokrasi ve Barış istiyoruz" sloganı ile 1 Eylül Pazar Günü Saat:18.00'da Gündoğdu Meydanında miting yapacak.

DERSİM’DE KURUMLARDAN 1 EYLÜL ÇAĞRISI

1 Eylül Dünya Barış Gününe dair Dersim’de yapılacak basın açıklamasına çağrı yapıldı. İnsan Hakları Derneği’nde (İHD) yapılan ve Dersim’deki siyasi parti temsilcileri ve kitle örgütü temsilcilerinin de katıldığı açıklamada konuşan İHD Dersim Şube Başkanı Gürbüz Solmaz, “Savaştan yana değil barıştan yana olan herkesi 1 Eylül günü saat 17.00’de Sanat Sokağı’ndan Seyit Rıza Meydanı’na yapacağımız yürüyüşe davet ediyoruz.” dedi.

“Ne yazık ki dünyada barış günü olarak kutlanan dünya barış günü, ülkemizde ve bölgemizde savaşın içerisinde kutlanıyor.” diyen Solmaz “Bütün bunlara, bu savaşa çatışmaya, kana, gözyaşına rağmen bu 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde de alanlarda olacağız.” diye konuştu. Yıllardan beri devam eden bu çatışmalı ortamdan vazgeçilmesi için, barış sürecine yeniden dönülmesi için, barışı tesis etmek için alanlarda olacaklarının altını çizen Solmaz “Barış için mücadele etmeliyiz, . 40 binin üzerinde insan bu çatışmalı ortamdan kaynaklı yaşamını yitirdi. 2013-2015 yılında yaşadığımız çözüm sürecini gördük. O süreçte bir tek insanın gözyaşı dökülmedi, bir tek insan canını kaybetmedi. Biz o süreçlerin yeniden tesis edilmesi amacıyla alanlarda olacağız. Biz artık barışı özledik, barışı istiyoruz. Barışın gelmesi için mücadele ediyoruz, savaşa karşıyız.” dedi.

“Düşüncesi, fikri, inancı ne olursa olsun, barıştan kardeşlikten, bir arada yaşamdan olan herkesi 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü sahiplenmesini istiyoruz.” diyen Solmaz 1 Eylül Pazar günü saat 17.00’da Sanat Sokağı’nda toplanıp Seyit Rıza Meydanı’na yürüyeceklerini belirtti.




Yorumlar