Anasayfa /  Yaşam

0 -14 yaş altı çocuklarımız için beklenen gün geldi! Bu güzel günde dikkat etmeniz gereken kurallar

Beklenen gün geldi! Güzel bir gün seni bekliyor... Dışardaki farklılıklar seni korkutmasın, şaşırtmasın. Sadece geçici bir süre daha hayatımızı değiştiren bu koronavirüse karşı tedbirli olmalıyız. Bu güzel günde dikkat etmen gereken bazı basit kurallar var. Bu kurallara uyarsan güvenli bir gün geçirebilirsin. İşte uymamız gereken kurallar...

Abone ol
Abone ol Editör Ayfer 13 Mayıs 2020 08:21

Beklenen gün geldi! Güzel bir gün seni bekliyor... Dışardaki farklılıklar seni korkutmasın, şaşırtmasın. Sadece geçici bir süre daha hayatımızı değiştiren bu koronavirüse karşı tedbirli olmalıyız. Bu güzel günde dikkat etmen gereken bazı basit kurallar var. Bu kurallara uyarsangüvenli bir gün geçirebilirsin. İşte uymamız gereken kurallar...

Koronavirüsü ile mücadele kapsamında atılan normalleşme adımlarından biri de 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı uygulamasında oldu. 4 Nisan’dan beri sokağa çıkması yasak olan 20 yaş altındaki gençlerimizin, belli gün ve saatlerde sokağa çıkması serbest hale gelmişti. 

Kabine toplantısı sonrası, 4 Nisan'dan beri devam eden 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı, 0-14 yaşındaki çocuk ve gençlerimiz için bugün 11.00-15.00 saatleri arasında yürüme mesafesiyle sınırlı olmak, sosyal mesafe kuralına uymak ve maske takmak kaydıyla istisna olarak dışarı çıkmalarına izin verildi.

15-20 yaş grubu, 15 Mayıs Cuma günü 11-15 saatleri arasında yürüme mesafesiyle dışarı çıkabilecekler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, "20 yaş altı, 20 Mayıs Çarşamba ve 22 Mayıs Cuma günlerinde sokağa çıkmayı sürdürecek." dedi. 

İşte o beklen gün geldi! 

Bu kurallara uymayı unutmayalım;

1. Maskeni Tak

Kendini ve sevdiklerini korumak için dışarı çıkarken maskeni takmalı ve eve dönene kadar çıkarmamalısın.

2. Sakin yerleri tercih et!

Dışarıda yapabileceğin güvenli etkinlikleri ve gidebileciğin sakin yerler hakkında ailenle konuşmayı unutma.

3. Mesafeni Koru!

Arkadaşlarınla ve sevdiklerinle oynamayı onlarla sohbet etmeyi çok özlediniz biliyoruz. Ancak bu dönemde daha az temas gerektiren etkinlikleri ve oyunları tercih etmelisin.

4. Ellerine yüzüne sakın dokunma!

Dışardayken ellerini yüzüne götürmemeye dikkat et. Ancak götürmen gerekebilir diye el dezenfektanını yanında bulundur ve ara sıra kullan.

 

 

 

 

Yorumlar